Hoeveel tijd besteedt u aan proactieve advisering?

Technologische ontwikkelingen zijn een gegeven bij Voogd & Voogd. Zo’n tien jaar terug introduceerden wij Klik & Sluit – een succesvolle marktplaats die vorig jaar goed was voor 375.000 nieuwe verzekeringen. In 2015 lanceerden we de Polismap App, waar inmiddels meer dan 150.000 klanten gebruik van maken. En nu is het tijd voor de volgende stap: optimale digitale ondersteuning bij het actief, online, realtime en toch zo persoonlijk mogelijk adviseren van eindklanten door onze adviseurs.

Innovation Lab

Deze stap wordt gezet in een tijd van razendsnelle technologische ontwikkelingen. Dat vereist een wendbare organisatie, die verder kijkt dan de eigen branche. Hiertoe is in ons bedrijf een Innovation Lab opgericht, waar inmiddels ruim twintig gepassioneerde medewerkers zich elke dag bezighouden met innovatie. In het multidisciplinaire team werken jonge mensen die ‘digitaal’ denken. We moedigen de medewerkers aan ‘de wereld van nu’ los te laten. Ze mogen volledig vrij ontwerpen, uitproberen, verijnen, soms weggooien en weer opnieuw beginnen. Puur pionieren dus. Zo zijn we de adviseur en de klant van de toekomst nu al van dienst.

Het ontwikkelen van nieuwe tools gaat overigens in nauwe samenwerking met vijftien early adopters , adviseurs die bijna dagelijks feedback geven op alle nieuwe ontwerpen. Zo kunnen we met zekerheid onze partners proven technology en gebruiksvriendelijke software leveren.

De winnende combinatie

De markt voor schadeverzekeringen zal in de nabije toekomst verder consolideren, digitaliseren en emanciperen – en dat tegen blijvend lage premies en marges. Innovatie en kostenrationalisatie zijn daarom essentiële voorwaarden bij een succesvolle transformatie.

Het beschikken over een eigen IT-organisatie is daarbij een beslissend voordeel, vooral omdat wij er sterk van overtuigd zijn dat de volgende stap in digitalisering de ‘human touch’ zal zijn. Wie de meeste empathie, passie en creativiteit in zijn interface steekt, zal de strijd om de klant winnen. De human touch door onze adviseurs en de optimale digitalisering door Voogd & Voogd zien wij als de winnende combinatie!

Geloof in digitalisering loont

Zoals eerder aangegeven werd vorig jaar Polismap gelanceerd. Hiermee hebben klanten hun groene kaart en polisoverzicht altijd bij de hand. Bovendien is schade melden en een wijziging doorgeven heel eenvoudig. Een duidelijke bevestiging van ons geloof in digitalisering blijkt uit de statistiek dat ruim 90 procent van de mensen die de Polismap activeert, direct aangeeft de polis voortaan digitaal te willen ontvangen.

Daarnaast wordt momenteel de adviseursmodule van Klik & Advies uitgerold. Enkele unieke voordelen van de tool op een rij:

Directe premie-indicatie voor een totaalpakket, inclusief personenauto, na het completeren van het klantproiel (ook voor nieuwe klanten).

Om het de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken is er na de premie-indicatie een handige iltermethodiek zoals deze ook wordt gebruikt bij bijvoorbeeld Coolblue en Bol.com, zodat het pakket snel gepersonaliseerd kan worden.

De tool geeft een ultieme klantbeleving: de klant is snel en goed verzekerd tegen persoonlijk afgewogen risico’s en hij wordt daartoe op een uiterst persoonlijke wijze benaderd.

De klant is blijvend goed verzekerd: een ‘toets’ of het huidige pakket nog aansluit op een gewijzigd klantproiel is met Klik & Advies een actie van enkele minuten geworden.

Slimme data-analyse zorgt ervoor dat we voor alle bestaande relaties proielen hebben klaargezet in Klik & Advies, zodat een doorgerekend advies al klaarstaat voor al uw relaties.

Een doorrekenactie voor externe portefeuilles behoort eveneens tot de mogelijkheden. Het VoordeelPakket – de verzamelnaam voor het productaanbod in Klik & Advies – kent dankzij een periodieke analyse van de complete markt en rationalisatie van de volmachtproducten van Voogd & Voogd, een gegarandeerde en aantoonbare goede prijs/kwaliteitverhouding.

Perspectief voor nabije toekomst

De puzzelstukjes die wij de afgelopen jaren gerealiseerd hebben bieden een fraai perspectief voor de toekomst.

Met de ProlongatiePolisCheck zijn we in staat portefeuilles door te rekenen en de klant te informeren over een mogelijk beter alternatief.

Met de Polismap hebben we een geaccepteerd consumentenplatform in de ‘look & feel’ van de adviseur om adviezen te communiceren.

Met Klik & Advies zijn we in staat om eenvoudig en snel klanten op basis van hun klantproiel een advies voor een totaalpakket te geven.

Door de rekentools achter het VoordeelPakket in een bepaalde vorm aan te bieden (bijvoorbeeld API), geven we partijen die een volledig eigen integratie willen bewerk-stel ligen daartoe alle gelegenheid.

Klaar voor proactieve advisering

Alles bij elkaar genomen zijn nu voor adviseurs alle ingrediënten aanwezig om tijd beschikbaar te hebben voor proactieve advisering richting duurzame totaalrelaties. Mede dankzij het Innovation Lab zijn we in staat snel aan de slag te gaan met innovaties die uw en onze positie versterken. En dankzij de co-creatie met u als kenner van de markt, heeft u als vooruitstrevende adviseur ook nog eens een belangrijke stem in de realisatie van nieuwe functionaliteit.

Businessdagen

In november geven wij u graag nog meer informatie over alle nieuwe ontwikkelingen. Wij organiseren vier businessdagen, verspreid over het land. De volgende dagen zijn gepland:

Dinsdag 1 november: Houten Donderdag 3 november: Eindhoven Donderdag 10 november: Zwolle Dinsdag 15 november: Dordrecht

Reserveer alvast een datum in uw agenda! Tijdens de businessdagen heeft u alle gelegenheid onze relatiebeheerders te ontmoeten en te spreken met enkele medewerkers van het Innovation Lab.

Heeft u interesse om een dag bij te wonen? Meld u dan aan op relatiebeheer@voogd.com

Reactie toevoegen

 
Editie
En de winnaar is... de onafhankelijke adviseur!

En de winnaar is... de onafhankelijke adviseur!

(Finale VVP Advies Award 2022 in VVP 5) Jähnig + Ter Braak is de winnaar van de VVP Advies Award 2022, de jaarlijkse prijs van vvp voor het meest klantgerichte...

Finale VVP Advies Award 2022 in beeld

Finale VVP Advies Award 2022 in beeld

Bekijk de beeldimpressie van Jeffrey Korte van de zinderende finale van de VVP Advies Award 2022 in de belevingsstudio’s van First Impression in Tilburg. [object...

Jähnig + Ter Braak wint VVP Advies Award 2022

Jähnig + Ter Braak wint VVP Advies Award 2022

Jähnig + Ter Braak is de winnaar van de Advies Award 2022, de jaarlijkse prijs van VVP voor het meest klantgerichte advieskantoor. “Wij bouwen met onze...

Bepaal vanmiddag wie de VVP Advies Award 2022 wint!

Bepaal vanmiddag wie de VVP Advies Award 2022 wint!

Woon vanmiddag de spectaculaire, korte live-uitzending van de finale van de VVP Advies Award 2022 bij en bepaal wie zich het meest klantgerichte advieskantoor...

Diks Verzekeringen als eerste over naar nieuw merk Alpina

Diks Verzekeringen als eerste over naar nieuw merk Alpina

Alpina Group  heeft het nieuwe merk Alpina gelanceerd. Alle bemiddelings- en adviesdiensten op het gebied van verzekeringen, hypotheken, financiële planning,...

Halve finale Advies Award 2022 in beeld…

Halve finale Advies Award 2022 in beeld…

De drie finalisten van de Advies Award 2022 zijn bekend. Van de spannende halve finale, die 7 september werd gehouden, heeft Jeffrey Korte een korte sfeerimpressie...

Expat Mortgages, Jähnig + Ter Braak en L&B Adviesgroep finalisten Advies Award 2022

Expat Mortgages, Jähnig + Ter Braak en L&B Adviesgroep finalisten Advies Award 2022

“Expat Mortgages, Jähnig + Ter Braak en L&B Adviesgroep zijn de finalisten van de VVP Advies Award 2022. Deze kantoren, die net als de andere drie...

Halve finalisten Advies Award 2022 aan het woord

Halve finalisten Advies Award 2022 aan het woord

De zes halve finalisten van de VVP Advies Award 2022 hebben afgelopen woensdag hun pitch gehouden voor de jury van de Advies Award 2022. De zes halve finalisten...

Jähnig + Ter Braak winnaar VVP Advies Award categorie Hypotheken

Jähnig + Ter Braak winnaar VVP Advies Award categorie Hypotheken

Jähnig + Ter Braak is de winnaar geworden van de Advies Award in de categorie Hypotheken. Tim Jähnig, Mike ter Braak en Marcia Berfelo nemen de award...

En de categoriewinnaars van de VVP Advies Award 2022 zijn...

En de categoriewinnaars van de VVP Advies Award 2022 zijn...

Geerts (Particulier), L&B Groep (Zakelijk), Jänig + Ter Braak (Hypotheken), Pensioen-Coaching (Pensioen), Finenzo Deventer (Digitale Innovatie), Expat...