Koffie als drijvende kracht

Koffie

Hoe fair drinken financieel dienstverleners hun koffie? Dazure ging in zee met KoffieKracht, een initiatief van Bert Heeren en Hans van Overeem, onderdeel van de in 2016 opgerichte sociale onderneming WeShoring. Dit vanuit het besef dat ieder mens talenten heeft en ieder mens een kans op de arbeidsmarkt zou moeten krijgen.

Vanuit de koffiekrachtcentrale in Nieuwerkerk a/d IJssel werken ze er volgens de koffiekrachtmethode. “Wij branden en bereiden koffie, volledig in de traditie van de Greyston Bakery in New York, om mensen aan het werk te helpen die anders niet aan het werk komen. We leiden (mobiele) barista’s op en helpen hen zichzelf te bedruipen met een klein koffiewagentje, waardoor we mensen niet alleen kunnen re-integreren, maar ze ook op weg helpen naar zelfstandig ondernemerschap.”

WeShoring is een sociale onderneming die mensen zonder betaalde baan helpt bij hun ontwikkeling waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot worden. Ze bieden daarbij werkervaringsplaatsen aan voor mensen die op dit moment een bijstandsuitkering hebben. Ook ondersteunt WeShoring mensen met een SW-indicatie, Spoor-2, (ex-)gedetineerden en statushouders.

“We vinden het belangrijk dat iedereen een kans krijgt op de arbeidsmarkt en focussen liever op wat mensen wél kunnen in plaats van wat ze niet kunnen. Na maandenlang experimenteren en proeven, hebben we een drietal koffies ontwikkeld. De drie smaken hebben een naam gekregen met een link naar de arbeidsmarkt. Zo kennen we momenteel de Trainee, de Loonboon en Welverdiend, in samenstelling variërend van een speelse, soepele blend tot een zware en stevig smakende honderd procent Arabica.”

In de financiële sector is KoffieKracht inmiddels omarmd door Dazure. Indra Frishert in een blog op de site van vakblad VVP: “Bij Dazure zijn wij echte koffiedrinkers. Maar wij drinken niet zomaar koffie. We proberen bewuste keuzes te maken op elk vlak. Dat strookt met onze missie: de wereld elke dag een beetje beter maken. Dus het liefst drinken we eerlijke koffie. Dat is in ons geval de koffie van KoffieKracht.

Om het jaar goed te beginnen hebben wij een barista langs gestuurd bij partijen die met ons samenwerken. Zij kregen een heerlijk bakkie KoffieKracht aangeboden.”

Reactie toevoegen

 
Editie
Meer over
Dazure omarmt KoffieKracht

Dazure omarmt KoffieKracht

Dazure heeft KoffieKracht omarmd. KoffieKracht is een initiatief van Bert Heeren en Hans van Overeem en wordt ondersteund door Kees Klomp. KoffieKracht is onderdeel...

KoffieKracht

KoffieKracht

Bij Dazure zijn wij echte koffiedrinkers. Sommige collega’s maken prachtige cappuccino’s met een dikke laag opgeklopte melk en anderen drinken graag...