Local Hero Andy Advocaat

In de rubriek Local Hero stelt VVP samen met NH1816 het lokale advieskantoor centraal. Het belang van deze lokale helden voor de samenleving kan niet genoeg worden benadrukt.

In Scherpenzeel heb je het multifunctioneel centrum Kulturhus de Breehoek. Wij vinden het Kulturhus essentieel voor de leefbaarheid van het dorp. Daarom bieden wij een clinic aan met dames uit het Nederlandse volleybalteam. We hadden geboden op een clinic die werd geveild tijdens de afgelopen 3FM Serious Request, maar visten net achter het net. Nu zijn we de mogelijkheden aan het bekijken met de Nederlandse Volleybal Bond om toch een clinic in Scherpenzeel te verzorgen met een aantal spelers van het nationale team, waarvan wij de revenuen dan willen schenken aan het Kulturhus. Voor ons is het belangrijk om midden in de Scherpenzeelse samenleving te staan. Bij ons in het dorp is het ‘ons kent ons’, een mentaliteit waar wij ons prima bij thuis voelen; mijn compagnon Gerard en ik zijn geboren en getogen in Scherpenzeel. Wij zijn gewone jongens. Je zult ons ook zelden in pak met das aantreffen.

Sinds twee jaar hebben we ook een kantoor in Woudenberg. Dit kantoor hebben wij geopend omdat we zagen dat de banken daar verdwenen. Woudenberg ligt slechts vier kilometer bij Scherpenzeel vandaan, maar toch is Woudenberg veel ‘stadser’. Als wij onze auto parkeren vlak bij het kantoor in Scherpenzeel, hebben we al wel twintig keer gedag gezegd voordat we binnen zijn. In Woudenberg is dat minder. De vrijdag is voor ons de mooiste dag van de week. Dat is de dag dat de meeste bewoners van het plaatselijke verzorgingstehuis hun ‘boodschappengeld’ komen halen en is het hier een ‘file van rollators’! Deze mensen worden met open armen ontvangen en vinden het geweldig om even een praatje te maken met een van onze baliemedewerksters. Inmiddels hoeven wij niet meer te sponsoren voor onze naamsbekendheid of goodwill. We zijn nu vooral betrokken omdat we graag iets terug willen doen voor het dorp en zijn bewoners. Financieel adviseurs hebben het best lastig door het provisieverbod en PE-examens (waarvoor bij ons trouwens iedereen is geslaagd). Maar Gerard en ik zijn er van overtuigd dat dingen zich altijd naar iets positiefs laten ombuigen. Wij halen de kansen eruit. Wij zijn ook niet bang voor online concurrentie. De mensen willen bij ons kunnen binnenlopen. Dat kan, zelfs alleen voor een kop koffie. Ondertussen sluiten we de ogen niet voor digitalisering. Maar de praktijk leert dat veel van onze klanten toch willen dat wij hen helpen.

Verzekeraars en wij als adviseur hebben nog wat slagen te maken als het gaat om digitalisering. Daar wordt hard aan gewerkt. Zo heeft Nh1816 al een prachtige app ontwikkeld waarin de klant zelf al zijn informatie over zijn verzekeringen inzichtelijk heeft. Daarnaast kunnen de klanten met deze app ook al direct een schade digitaal melden. Deze schademelding komt dan ook bij ons terecht. Wij als adviseur kunnen dan onze meerwaarde laten zien door direct contact op te nemen met de klant en de verdere afhandeling te begeleiden.

Adviseur Andy Advocaat (43), directeur en samen met Gerard Tekelenburg (44) eigenaar. Hobby’s: voetbal, tennis, skiën
Kantoor Tekelenburg & Advocaat, Scherpenzeel en Woudenberg
Oprichtingsjaar 2002
Aantal medewerkers 11
Klanttevredenheidsscore onder klanten Nh1816: 9,0 bij afsluiten nieuwe verzekeringen en 9,2 bij schadeafhandeling

Andy Advocaat en Gerard Tekelenburg voor Huis  Scherpenzeel.   FOTO HERBERT WIGGERMAN

Reactie toevoegen

 
Editie