Het vuur van... Michel de Grauw

POWERED BY  ANTOINETTE KALKMAN | FOTOGRAFIE  PETER BEEMSTERBOER

Er zijn veel prachtige mensen in onze sector die elke dag hun klanten het beste geven wat in hen zit. In ‘Het vuur van…’ zet VVP deze mensen op een voetstuk.

Doen is wat anders dan beloven, is een zinnetje dat ik vaak gebruik op kantoor. Het lijkt vanzelfsprekend maar in de branche waarin we werken is dit toch een uitzondering. Vijftien jaar was ik werkzaam in het bankwezen. In 2008 heb ik als kantoordirecteur de bank verlaten. Ik kreeg het gevoel dat de bank het klantbelang ondergeschikt achtte ten opzichte van het ‘eigen belang’. Alles werd op basis van doelstellingen, targets, verkoopresultaten ingericht. Iets wat niet bij mij – en bij ons huidige kantoor – past.

Jaren hebben we rustig kunnen bouwen aan de totstandkoming van een (bijna) volwaardig advieskantoor. Sinds januari 2016 zijn we tevens zelfstandig adviseur van de RegioBank. Een gouden combinatie kan ik – na iets meer dan een jaar – zeggen. Naast het onafhankelijke advies op het gebied van hypotheken en verzekeringen (zakelijk en particulier) maken we bankieren weer persoonlijk; op een manier zoals de klant dat wil en niet andersom! Het is misschien maar een simpel voorbeeld maar het RegioBank-concept biedt veel toegevoegde waarde voor onze klanten. Niks 0900 met een keuzemenu, een internetzuil in een grote bankhal of doorverwijzing naar ‘red-jezelf-punt-nl’. De klant kan gewoon binnenlopen op kantoor, zonder afspraak, met een vraag of een probleem. Wat is er mooier dan een klant die een recensie achterlaat met de opmerking ‘na het gesprek begreep ik het en had ik het gevoel eveneens specialist te zijn’? Hier krijgen we kippenvel van en hier doen we het uiteindelijk voor…. Voor de klanten!

Standaard is geen norm voor ons kantoor. Bijzonder daar gaan we voor! Hierbij zijn persoonlijk en oprecht contact de uitgangspunten. We willen met onze klant een langdurige, open en eerlijke zakelijke relatie opbouwen. Niet zoals een grootbank met een slogan waar alles binnen een week is geregeld. We doen wekelijks boodschappen maar kopen niet wekelijks een huis of een nieuwe auto bijvoorbeeld. We zijn in staat te laten zien dat het anders kán en in onze ogen anders móet.

‘Standaard is geen norm voor ons kantoor. Bijzonder, daar gaan we hier voor’

Reactie toevoegen