Alternative Finance Festival

Lehman Brothers (veiling)

Het Alternative Finance Festival (AFF) is het grassroots festival door heel Nederland dat het bestaan viert van financiële alternatieven en iedereen die bezig is met financiële verandering, van burgercoöperaties tot ethisch bankieren, van lokaal geld tot onvoorwaardelijk geven.

Op 15 september 2018 is het 10 jaar geleden dat de zakenbank uit de VS Lehman Brothers omviel. Het was het begin van de financiële crisis en de reddingsoperatie door de overheid kostte tientallen miljarden. Er zijn enkele maatregelen getroffen, maar de financiële sector is niet wezenlijk veranderd en we zijn vrolijk op weg naar een volgende crisis.

Op 14, 15 en 16 september vindt daarom het Alternative Finance Festival plaats om te laten zien dat het niet alleen anders kan en moet, maar dat er al een heleboel alternatieven aan de weg timmeren!

Wil je een evenement organiseren als bijdrage aan het festival? Leuk! Kijk hieronder voor meer informatie en ga naar Organiseer een evenement voor tips en om je evenement aan te melden.

Wil je als communicatievrijwilliger bijdragen om het festival fantastisch op de kaart zetten? Bekijk de vacature en meld je aan door een korte motivatie te sturen naar inge@alternativefinancefestival.nl.

Waar vind je een evenement bij jou in de buurt? Kijk op de kaart

Het Alternatieve Finance Festival is een initiatief van Our New Economy (ONE) en wordt ondersteund door De Grote Transitie,SOMO, TNI, Milieudefensie, SFL, Rethinking Economics NL, Good Finance, Jongeren Milieu Actief (JMA), en Ons Geld.

Het Alternatieve Finance Festival is onderdeel van vele acties en initiatieven die door de Change Finance-coalitie van Europese NGOs en netwerken in Europa worden georganiseerd rondom 15 september. Op die datum brengen we aandacht op het feit dat de crisis al 10 jaar geleden werd ingeluid met de val van Lehman Brothers en dat er van wezenlijke verandering niet veel terecht is gekomen. Samen laten we zien dat en hoe verandering nodig en mogelijk is. In juni wordt er een website gelanceerd met meer informatie van de 10YearsOn-campagne van deze Europese coalitie Change Finance.