Adviseur te kijk gezet op twitter na vragen 515 euro voor hersteladvies

Twitter (logo)

Social media zijn niet meer weg te denken, zelfs de AFM meldde zich in een Twitter-discussie eind vorige week over een adviseur die 515 euro vroeg voor een hersteladvies.

De kwestie werd aangekaart door Ab Flipse, voorzitter van de Vereniging Woekerpolis.nl.

Flipse: "Dhr. Z neemt contact op met tp H&vanS uit Rotterdam. Kom maar op kantoor voor #hersteladvies kosten € 515,-. @AutoriteitFM hoe nu verder?"

De toezichthouder: "@abflipse De AFM ontvangt signalen graag via signalen@afm.nl. Kijk voor meer info over hersteladvies op: http://bit.ly/1vUfwKy "
Flipse: "@AutoriteitFM Dank voor reactie. Zal dit doorgeven aan consumenten die ons daar om vragen. Wat doen jullie met meldingen?"

De AFM: "@abflipse, Met meldingen over mogelijke misstanden, kan de AFM toezicht houden daar waar het nodig is.Voor meer info: http://bit.ly/1z6qXCp"

In de tussentijd ontspint zich een tweetgesprek tussen Flipse en financieel adviseur Albert van der Poll.

Van der Poll: "@AutoriteitFM @abflipse wilde die tp niks doen?" en "@AutoriteitFM @abflipse met een linkje: pas op voor provisiejagers uit 2012."

Flipse: "@AlbertvdPoll @AutoriteitFM Ja, voor 515,-. Niet gratis. Eigenlijk moet @Allianz dit soort zaken controleren en afstemmen met tp uit R'dam"

Van der Poll: "@abflipse @AutoriteitFM @Allianz als de tp die polis heeft gesloten en provisie ontvangen zou je wat coulance verwachten".

Reactie toevoegen

 
Lees meer over
Slot op valse nieuwsberichten

Slot op valse nieuwsberichten

Veel mensen zien Facebook, Twitter en Google als een belangrijk nieuwskanalen. Toch is juist via deze kanalen veel valse nieuwsberichten in omloop. Deze valse berichten...

Adfiz: dialoog over kwaliteit op Twitter en linkenin

Adfiz: dialoog over kwaliteit op Twitter en linkenin

In de aanloop naar het Nieuwjaarscongres op 11 januari, met als thema 'Kwaliteit in financiële dienstverlening' biedt Adfiz de gelegenheid tot een dialoog over...