AFM legde SRLEV last onder dwangsom op

Euro's via Pixabay 2018

Alle verzekeraars voldoen nu aan de wettelijke activeringsplicht voor hun klanten met een hypotheek- of pensioengebonden beleggingsverzekering. Eind 2017 constateerde de AFM dat twee aanbieders (Allianz en Vivat) nog niet alle juiste stappen hadden gezet. "Ook die partijen voldoen inmiddels aan hun wettelijke activeringsplicht", aldus de toezichthouder.

Voor Vivat betekent dit dat de last onder dwangsom die de AFM op 8 februari aan SRLEV oplegde, vervalt.

De AFM legde - zoals ze nu bekend heeft gemaakt - op 8 februari een last onder dwangsom op aan SRLEV N.V., onder meer handelend onder de naam Reaal. SRLEV N.V. is onderdeel van de Vivat groep. De last onder dwangsom werd opgelegd, omdat Reaal zich onvoldoende had ingespannen om een bepaalde groep klanten met een hypotheek- of pensioengebonden beleggingsverzekering te activeren.

Vivat schrijft er alles aan gedaan te hebben om binnen de gestelde termijn te komen tot een volledige afronding van de herstelacties in het kader van de activatie. "Deze acties bestonden onder andere uit het versturen van brieven, nabellen en mailen van klanten om te registreren waarom een klant een keuze heeft gemaakt."

Reactie toevoegen

 
Meer over