Amersfoortse schrapt collectiviteitskorting zorg

Amersfoortse logo

"Voortaan hebben onze zorgverzekeringen één commerciële premie, die zorgt voor een duidelijke positie in de markt. We schaffen daarbij alle collectiviteitskortingen af." Dit schrijft De Amersfoortse in een brief aan het intermediair. "We maken het aanbod hiermee eenvoudiger voor onze verzekerden en voor u."

Afgezien van DSW en Ditzo is De Amersfoortse één van de weinige zorgverzekeraars die geen collectiviteitskorting meer geeft op de basisverzekering. Op de aanvullende polissen blijft de collectiviteitskorting wel intact. Bij een combinatie van een verzuimverzekering en een collectieve ziektekostenverzekering houden werknemers en hun gezinsleden 15 procent op de aanvullende verzekeringen en 4 procent op de tandartsverzekeringen.

De Amersfoortse betaalt adviseurs vanaf 2015 dezelfde provisie voor collectiviteiten en voor individuele verzekeringen. Voor de basispolis wordt de doorlopende provisie 2 procent en voor aanvullende en tandartspolissen 7 procent. "Door het hanteren van marktconforme tarieven kunnen we de premie nog scherper stellen", aldus De Amersfoortse. De afsluitprovisie voor aanvullende en tandartspolissen komt vanaf 2015 te vervallen.

De zorgverzekeraar voert vanaf 2015 een leeftijdsafhankelijke premie in bij aanvullende en tandartsverzekeringen. "Voor verzekerden van 55 jaar en ouder betekent de premie-aanpassing dat zij er iets op achteruitgaan", aldus De Amersfoortse. Voor jongeren tussen 18 en 25 introduceert de zorgverzekeraar een utgebreide aanvullende verzekering voor 1 euro per maand. De premie van de basispolis en de overige aanvullende en tandartspolissen worden later deze maand bekend.

Reactie toevoegen