Ansvar Bewust rijgedragverzekering beloont niet gebruiken smartphone in verkeer

Auto stuur en dashboard

AnsvarIdéa is maandag op de markt gekomen met de Bewust rijgedragverzekering. Naast een gunstige instapkorting en een scherpe premie kan met het goede rijgedrag (waar in dit geval ook onder wordt verstaan geen smartphonegebruik in het verkeer) een extra korting worden verdiend en gespaard worden voor bijvoorbeeld een Tony’s Chocolonely reep of het planten van een boom. De korting en de spaarmunten worden verdiend door eenvoudig gebruik te maken van de Ansvar Bewust app die het rijgedrag registreert. Een dongel of kastje in de auto is niet nodig.

De Ansvar Bewust rijgedragverzekering is tot stand gekomen in samenwerking met herverzekeraar Swiss Re. Zij ontwikkelden een applicatie en de ondersteunende technologie waarbij het rijgedrag en het verbeteren van het rijgedrag centraal staat. De app registreert automatisch het rijgedrag en telefoongebruik. De verzamelde gegevens worden veilig opgeslagen en de privacy van de gebruiker is gewaarborgd. Het enige dat Ansvar ontvangt is de uiteindelijk behaalde rijscore. Deze rijscore staat gelijk aan een percentage van de premie die de verzekerde elk kwartaal terugkrijgt.

De verzekeraar, onderdeel van Turien & Co. Holding: "De premies van autoverzekeringen stijgen en dit wordt niet altijd als terecht ervaren. Met deze verzekering heeft een verzekerde meer invloed op de uiteindelijke premie. De rijgedragverzekering die bedoeld is voor de particuliere relatie, met een jonge auto, die verantwoord en bewust aan het verkeer deelneemt maar helaas geconfronteerd wordt met een (te) hoge premie voor de autoverzekering. Ansvar betekent in het Zweeds ‘verantwoordelijk’ en dat is nét waar het om draait bij deze verzekering."

 

Reactie toevoegen