"blij met 5 declarable uren per dag"

Ondernemen!

"Als ik vijf declarabele uren op een dag maak, knijp ik mijn handen dicht." Aldus Martin Vooijs van Eenhoorn Financieel Advies in 'Ondernemen!', het opinieblad van MKB Nederland dat dit keer uitgebreid ingaat op de beloningstransformatie van financieel adviseurs.

Vooijs: "Vaak heb je veel werk dat je nergens kwijt kunt. Verzekeraars zijn forsd aan het bezuinigen op personeelskosten en doen hun werk minder goed. Dat betekent voor ons vaker nabellen en dingen uitzoeken." Toch zou Eenhoorn, een van de voorlopers inzake alternatieve beloning, niet anders meer willen. In de branchescan in het tijdschrift van MKB Nederland wordt een koude sanering van de sector onvermijdelijk geacht. In het artikel hierover reageert Adfiz dat er wel degelijk kansen blijven voor financieel adviseurs. Als ze meerwaarde bieden en transparant zijn over beloning en werkzaamheden. Zelfs bij relatief eenvoudige schadeverzekeringen kan het intermediair dan volgens Adfiz aan de bal blijven.

Reactie toevoegen

 

Reacties

rianne - 17 september 2012

er blijft toch geen droge boterham meer over !!!! De Academicus rekent het ons allemaal goed voor. Ik sta achter hem. Bovendien was ik onlangs op de Assurantie club en van de 40 deelnemers waren er precies 2 tussenpersonen, die voorzichtig aan het proberen zijn om provisieloos te gaan werken. Het lukte hun nog niet geheel om dit goed aan te passen binnen hun kantoren. Denken alweer om het te veranderen. De "anderen" wachten ALLEMAAL af hoe de markt gaat reageren bij de eersten, die het nu aan het proberfen zijn. WAAR MOET HET TOCH NAAR TOE MET ONZE GEGOEDE KANTOREN !!!!!!

jhpt - 12 september 2012

Wie zegt dat een duurder advies beter is dan een goedkoop advies? Waarom is een adviseur met een half jaar opleiding ineens € 125,- per uur waard en die loodgieter of electricien met zijn vakdiploma's en verantwoordelijkheid € 42,- per uur? Dat je niet alle uren kunt declareren, geldt voor elke ondernemer.

Academicus - 12 september 2012

@Gerrit/HFC: Ik hoop niet dat je ook zo bij je klanten rekent. Ten eerste heeft een jaar weliswaar 260 werkdagen maar je vergeet gemakshalve de vakantie-, studie-, verlof-, ziekte- en andere niet werkbare dagen. Laten dat er bij elkaar eens 30 zijn, dan hou je maximaal 230 over. En een uurtarief van 150 euro waar jij vanuit gaat is wel erg hoog. Als ik het voorzichtig op 100 euro per uur hou dan kom ik op max 100x5x230=115.000 euro uit. En dat is géén salaris maar omzet. Daarvan af moeten nog kosten zoals huur, telefonie, GWL, porto, opleidingen, vergunningen, verzekeringen, afschrijvingen, evt. ander personeel, automatiseringskosten, auto etc etc.

Gerrit Hallema (HFC) - 12 september 2012

Kan mij voorstellen dat 5 declarabele uren per dag, iemand tevreden is. Op jaar basis is dit toch bijna € 200.000 als je uitgaat van 261 werkbare dagen. Zat adviseurs die het voor minder doen.