Boudewijn Henny (conservatrix) overleden

Conservatrix Logo

Boudewijn Henny is op 74-jarige leeftijd overleden, zo bevestigde Piet Lakeman, die de familie een aantal jaren adviseerde tegenover het FD.

Het overlijden komt kort nadat famliebedrijf Conservatrix onder dwang van DNB voor één euro werd verkocht aan de de Amerikaanse investeerder Eli Global. Dit omdat volgens DNB de solvabiliteit van de levensverzekeraar uit Baarn onder druk stond. De broers Ewout en Boudewijn waren fel gekant tegen de gedwongen verkoop, omdat zij beweerden  dat Conservatrix een gezond bedrijf was. DNB won echter alle rechtszaken die de broers hadden aangespannen.

De broers zijn vaak in één adem genoemd met de moord die zij in hun jeugd hebben gepleegd op Theo Mastwijk in de villa die later het hoofdkantoor werd van de levensverzekeraar. De veroordeelden gaan niet in hoger beroep. De roman Vriend van Verdienste van Thomas Rosenboom is gebaseerd op de moord en dat  boek is weer verfilmd onder de titel Bloedbroeders.

Lees meer over

Reactie toevoegen