Cfd: Aegon zet intermediair schaamteloos buitenspel

Edwin Herdink (medium shot 2013)

Volgens de Commissie CFD zet Aegon het intermediair schaamteloos buitenspel. Dit omdat alle producten van Aegon online zijn in te zien via 'Mijn Aegon'. 

CFD: "Intermediaire relaties zijn afgelopen december door Aegon per brief persoonlijk benaderd om zich te registreren voor ‘Mijn Aegon’ en daarmee inzicht te verkrijgen in hun financiële producten. Dit is op zich een logische en goede ontwikkeling, die aansluit bij een verdergaande digitale wereld. Maar in ‘Mijn Aegon’ is het intermediair zo goed als onzichtbaar.

Volgens de Commissie staat bij intermediairs die met Aegon samenwerken de telefoon inmiddels roodgloeiend. "Klanten vragen zich af of het kantoor nog wel bestaat, want het is alsof ze alles nu zelf moeten doen. Voor vragen moeten klanten zich wenden tot telefoonnummers van Aegon. Klanten zijn daardoor verward en ontevreden. Alsof ze zijn uitgehuwelijkt door hun intermediair. CFD voorzitter Edwin Herdink: ‘’Bij het inrichten van een digitale omgeving gaat men als bedrijf niet over één nacht ijs. Over layout, inrichting en inhoud wordt uitvoerig nagedacht en geëvalueerd alvorens men live gaat. Het verwondert en verbaast mij dan ook zeer dat Aegon bij de opzet van ‘Mijn Aegon’ de intermediairgegevens en uitstraling zo’n beetje compleet heeft overgeslagen."
Volgens Herdink kiest Aegon er bewust voor om het intermediair links te laten liggen. "Het meest duidelijk komt dit naar voren in de begeleidende klantbrief over het fiscaal jaaroverzicht 2015. Als klant wordt men rechtstreeks doorverwezen naar ‘Mijn Aegon’. Naam en contactgegevens van het intermediair ontbreken volledig. Dit is een intermediaire maatschappij onwaardig.Met de huidige inrichting van ‘Mijn Aegon’ zaait Aegon veel onrust onder klanten en intermediairs. Indien Aegon het predikaat intermediaire verzekeraar serieus neemt, dan krijgen ze voor de huidige inrichting van ‘Mijn Aegon’ een dikke onvoldoende."

Herdink zegt nieuwsgierig te zijn naar de mening van collega-organisaties over deze nieuwe dienst van Aegon. "Als er bij hun achterban dezelfde ervaringen zijn, dan moeten we samen met Aegon om tafel om te bespreken wat we kunnen verbeteren. CFD neemt daartoe graag het initiatief."

Reactie toevoegen

 

Reacties

René Vos - 13 januari 2016

Ik ben ook wel voor een boycot van Aegon produkten. Eens kijken hoe snel de bonus van de directie wordt verminderd en ze weer terugkeren naar hun belangrijkste verkoopkanaal..... Ik heb tegen de meeste van mijn klanten gezegd dat de brief van Aegon berust op een misverstand. Werkt prima! Er zijn wel veel verzekeraars en geldverstrekkers tegenwoordig met dat soort misverstanden. Florius voorop! Ik vind dat ik ( in het kader van mijn zorgplicht) op de hoogte gehouden moet worden door b.v. een geldverstrekker als de rentetermijn vervalt en er nieuwe voorstellen worden gedaan. AFM vindt dat ook (alleen telefonisch he, ze gaan er zich schriftelijk niet aan branden) maar zegt er niets aan te kunnen doen. Da's toch raar?

Carel Henny - 11 januari 2016

Dat was te verwachten van de uitvinders van de woekerpolis (spaarbeleg, winstverdriedubbelaar en nog zo wat van die dubieuze produkten, weet u nog?). "Eerlijk over dit...." "Eerlijk over dat ...."; ik heb in mijn ruim 40 jaar ervaring nog nooit iets eerlijks van deze club waargenomen. In de vorige eeuw werkte een boycot Tegen Nationale Nederlanden ook zeer probaat. Waarom zou dat nu niet lukken? En bij hardnekkige persist zijdens Aegon schadeverzekeringen gaan oversluiten naar maatschappijen die de onafhankelijke adviseur wel goedgezind zijn (ja, die zijn er nog!!).

Franca Snoeijs - 11 januari 2016

Het verhaal verbaast mij niets van Aegon, intermediairs zijn ook veel te kritisch en lastig. Dat geldt ook voor sommige banken, hypotheekverstrekkers en het einde is nog niet in zicht. En dat allemaal onder het motto 'efficiency'. Van klantvriendelijkheid hebben de meeste verzekeraars en banken nog nooit gehoord, hun aandacht is nog steeds gericht op kostenbesparing en automatisering. Dat intermediairs hen werk uit handen kan nemen en voor veel grotere loyaliteit kunnen zorgen dan zij ooit zelf kunnen schijnt bij veel partijen nog niet zijn doorgedrongen. Zoals de heer Henny al terecht opmerkte: werk meer samen met de maatschappijen die uitsluitend via intermediairs werken. De klant zal daar zeker mee instemmen.

Dick Aardenburg - 11 januari 2016

Schijnbaar heeft dhr. Herdink nog nooit een schade gemeld met Quinity via Aegon Portal, het extranet voor atp. Deze is al 3 jaar helemaal afgestemd op de eindgebruiker = verzekerde = direct zaken doen. Waarom denk je dat Aegon alle volmachten heeft ingetrokken vorig jaar? Over 5 jaar zal het weer veranderen. Zoals gebruikelijk zijn er dan nieuwe bo-bo's met "nieuwe" concepten zoals een Hulpvaardige Ambulante Medewerker (= inspecteur buitendienst) of een Prive Verzekerings Assistent (= loondienst agent). Aegon, evenals andere verzekeraars, maken keuzes. Consumenten en ATP'ers ook, alleen met andere maatstaven.

Lees meer over
Actieplan Financiële Zelfredzaamheid bevat pilot om advies toegankelijker te maken

Actieplan Financiële Zelfredzaamheid bevat pilot om advies toegankelijker te maken

Ingrid de Graaf, directielid Aegon Nederland en Topvrouw van het Jaar, biedt vandaag namens een aantal samenwerkingspartners het Actieplan Financiële Zelfredzaamheid...

Overname Robidus door Aegon feit

Overname Robidus door Aegon feit

Aegon heeft de acquisitie van Robidus succesvol afgerond. De ondernemingsraden van Robidus en Aegon Nederland hebben positief advies uitgebracht over de acquisitie...

Ook Aegon past aov aan

Ook Aegon past aov aan

Ook Aegon heeft de aov aangepast, naar eigen zeggen aan de laatste maatschappelijke ontwikkelingen. Zo is het assortiment uitgebreid met een nieuwe variant voor...

Boaz Magid nieuwe chief investment officer van Aegon Nederland

Boaz Magid nieuwe chief investment officer van Aegon Nederland

Aegon Nederland heeft Boaz Magid benoemd tot lid van haar managementteam. Boaz volgt chief investment officer Edgar Koning op die 1 juli met pensioen gaat. Boaz...

Aegon ondersteunt aanpak schuldenproblematiek

Aegon ondersteunt aanpak schuldenproblematiek

Aegon organiseerde samen met ADG dienstengroep, de gemeente Den Haag, NCD, Schuldenlab070 en Society Impact een diner voor ca. 100 werkgevers uit de regio Den Haag....

Aegon bouwt grootste PPI-platform van Nederland

Aegon bouwt grootste PPI-platform van Nederland

Aegon gaat de premiepensioeninstellingen Aegon PPI en Cappital samenvoegen. Hiermee ontstaat het grootste PPI-platform van Nederland met meer dan 4500 werkgevers...