Cvz waarschuwt voor verschraling basispakket

Arnold Moerkamp

Zonder keiharde ingrepen in de zorg, zal de eigen bijdrage van patiënten fors omhoog moeten of zal er een onherroepelijke verschraling van het basispakket komen. Dit zegt CVZ-voorzitter Arnold Moerkamp in NRC Handelsblad.

Het CVZ kreeg felle kritiek te verduren na het uitlekken van het conceptdadvies waarin stond dat dure medicijnen niet langer vergoed moeten worden.

Volgens Moerkamp heeft CVZ hierbij niet “door een bezuinigingsbril” gekeken. "De medicijnen, die voor één patiënt tonnen per jaar kosten, zijn gewoon niet effectief voor alle patiënten. Ook als het middel niet zo duur zou zijn, kun je je afvragen of het vergoed zou moeten worden.”

Moerkamp wil een discussie aanzwengelen over “de stijgende kosten in de zorg als geheel”.

Lees meer over

Reacties

A. Groothuis 9 augustus 2012

Kijkt het CVZ en/of de heer Moerkamp óók naar de onnodige woekerwinsten van behandelaars, medicijnleveranciers én de "kosten" die verzekeraars in rekening brengen. De zorg dient volgens mij éérst ontwoekerd te worden vòòr we moeten afwegen welke patiënten we moeten laten afsterven door de dure medicatie te stoppen. Want dàt, beste mensen, is kort en goed het vraagstuk waar CVZ, VVD en andere rechtse geldclubjes graag antwoord op zien. Eigenlijk misdaad tegen de mensheid van ná 40-45. Maar ja, geld is toch het belangrijkst??????!