De hypotheker: duitse annuïteitenhypotheek

Bas Millenaar

De Hypotheker komt op de markt met een annuïteitenhypotheek met "zeer lage rente" van de Volksbank Emmerich-Rees.

Het gaat vooralsnog om een exclusieve pilot tot aan het einde van het jaar met 16 vestigingen, vooruitlopend op een structurele samenwerking. Bas Millenaar, commercieel directeur De Hypotheker: "De rentetarieven liggen tot 0,45 procent lager dan het tarief dat de Nederlandse banken nu vragen voor een standaardhypotheek. Daarnaast past een annuïteitenhypotheek bij de toenemende belangstelling voor traditionele aflosvormen.” De Hypotheker werkt bij de hypotheek samen met Smartfee, de distributiepartner van de Volksbank in Nederland.


Reacties

Intermediar 21 augustus 2012

@ Nico Helemaal mee eens. Ook al zo nu en dan deze aanbieder onder de aandacht gebracht. Niet 1 klant blijkt echt intresse te hebben. Opmerkingen als voor die 0,15% korting ga ik echt niet naar Duitsland. Het verschil is niet zo groot als je dit afzet tegen de hogere risico dat een aanbieder loopt t.o.v. de verstrekking. Zo kan ik het ook... De vraag is als deze Duitse bank met variable rente komt wat het verschil is. Ik voorzie de komende jaren een trent in variabele rente.

Koen 20 augustus 2012

Kwam laatst een advies tegen van de Hypotheker: €1995 fee + provisie over het geld en bijverband. Ben benieuwd hoe ze het over vier maanden gaan doen..

Nico van Koesveld 17 augustus 2012

Korreltje zout bij de opmerking, "zeer lage rente". Dat is niet waar! Niks mis met dit aanbod. Echter Duitse aanbod 10 jaar vast is 4,2% bij max 85% en bij een Nederlandse aanbieder op dit moment 4,35% nog iets ruimere verstrekking, voor dat minieme verschil van 0,15% blijft men liever in Nederland is mijn ervaring tot nu toe. Tel daarbij dat de Nederlandse aanbieder hogere verstrekking aanbiedt. Ik zie in het dienstverleningsdocument dat De Hypothekers nog steeds hypotheken bemiddelen tegen provisie. Dat is toch net meer van deze tijd? Benieuwd hoeveel kantoren daarvan overeind blijven in 2013