Dijsselbloem: geheime schikking woekerpolis geoorloofd

Dijsselbloem portret

Er is niets tegen geheime schikkingen inzake woekerpolissen, aldus minister Jeroen Dijsselbloem afgelopen donderdag in de Tweede Kamer.

ASR zou tientallen gedupeerden van woekerspolissen veel meer compensatie hebben betaald dan tienduizenden andere klanten met dezelfde verzekering. Die klanten is wel gevraagd daarover hun mond te houden. Dit tot woede van Consumentenbond en een aantal belangenverenigingen voor Consumenten.

Volgens Dijsselbloem valt een schikking onder het privaatrecht en is geheimhouding geoorloofd. Bovendien is geen woekerpolis dezelfde en is het onmogelijk voor al die polissen een en dezelfde regeling af te spreken.

Wel dienen gelijke gevallen gelijk behandeld te worden. Hij gaat  met de AFM bekijken of het mogelijk is om de verzekeraars tot meer transparantie over de schikkingen te bewegen. De minister gaat verder met Kifid bekijken of zij consumenten kunnen helpen met het beoordelen van een aanbod van een verzekeraar om een woekerpolis af te handelen.

Reactie toevoegen

 

Reacties

Geert Sijbring - 29 september 2015

Zo zo de waarheid schijnt aan de horizon , ongelijk speelveld , ongelijke kansen, ongelijke afspraken en ongelijke maatstaven. Wisten we al lang, maar ja , gelukkig komt toch alles een keer aan het licht. En ja de belangen zijn groot en de dubbele agenda spreek ik al jaren over. Kijk maar wat ik heb geschreven bij het artikel Dick Scheringa de politie in !!!!!!! . duidelijk toch. En het is een wetenschap om als oplichter niet door de mand te vallen , is door anderen de schuld te geven van het oplichten van burgers door de banken en maatschappijen en niet te vergeten de Overheid.

Alex van der Sluijs - 28 september 2015

En dat noemen we transparantie, integer en betrouwbaar. Werkelijk waar, ongehoord en hiermee is alles waar WIJ jaren bezig zijn geweest om de SHIT van verzekeraars op te lossen in één klap weg gevaagd. Jeroentje schrobt zijn blazoentje. Als je als minister dit soort praktijken toe wilt staan, dan weet je dat hij zelf belangen heeft. Dubbele agenda lijkt me duidelijk. Schande, schande en hij kan hier,ee zo in het rijtje Zalm, Schierenga, Bos en andere hypocrieten.

Jeffrey Leichel - 25 september 2015

En de rol van SRK in deze geheime schikking?

Frans Lampe - 25 september 2015

En maar roepen over het herstel van vertrouwen.

Edwin Herdink - 25 september 2015

Gisteren het overleg persoonlijk bijgewoond, het deed me denken aan Animal farm 'The only hope and pride left to the animals was that they were the only farm run by animals'.

Arian Heinen - 25 september 2015

Dat noemt men ook wel: met twee maten meten, dubbele moraal, corruptie, maffia-praktijken. Kies er maar een uit!. Het goede antwoord staat er in tegenstelling tot sommige PE-Plus vragen nu wel bij.

Mark van den Broek - 25 september 2015

Ongelooflijk, en wij elk dubbeltje maar transparant verantwoorden...Hoe kan je als klant nu beoordelen of je als gelijk geval, gelijk behandeld wordt als alles in het geniep gebeurt......SCHANDA verzekeraars...Men weet dus dat men fout zit, anders doen ze dit toch niet ??? en men laat het gewoon gebeuren !!!!!!!!!!!! en de politiek stond erbij en keek ernaar. SCHANDE !!!

Frank van Wijngaarden - 25 september 2015

Als gelijke gevallen gelijk behandeld moeten worden dan lijkt het mij niet zo moeilijk meer om te komen tot compensatie op productniveau per verzekeraar. Maar ook dat is schijnbaar lastig te realiseren. Een beter moment om te schikken voor de verzekeraars is er niet maar schijnbaar zit men graag op het geld van een ander!

Lees meer over
Dijsselbloem houdt Den Haag voor gezien

Dijsselbloem houdt Den Haag voor gezien

Jeroen Dijsselbloem houdt Den Haag voor gezien. In een brief aan de voorzitter van de Tweede Kamer schrijft Dijsselbloem te vinden dat zijn partij PvdA in de Tweede...

Dijsselbloem populairste minister bij ondernemers

Dijsselbloem populairste minister bij ondernemers

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is opnieuw de populairste minister volgens ondernemers. In de jaarlijkse Nieuwjaarsenquête van VNO-NCW belonen...

Wetsvoorstel implementatie PRIP's naar Tweede Kamer

Wetsvoorstel implementatie PRIP's naar Tweede Kamer

Minister Dijsselbloem heet het Wetsvoorstel implementatie PRIP's aan de Tweede Kamer toegezonden. Met de aanpassing vnan de Wft wordt een EU-verordering geïmplementeerd...

Kabinet volgt aanbevelingen WRR

Kabinet volgt aanbevelingen WRR

Het kabinet is blij met de brede analyse van de WRR, met zowel de financiële sector als de samenleving als uitgangspunt van beleid.  Het kabinet kan zich...

SNS Bank wordt de volksbank

SNS Bank wordt de volksbank

SNS Bank heeft de ambitie een bank met de menselijke maat te worden. Daar hoort ook een nieuwe naam bij. Per 1 januari 2017 wijzigt de naam SNS Bank in de Volksbank...

Dijsselbloem wil verbod op reclame risicovolle financiële instrumenten

Dijsselbloem wil verbod op reclame risicovolle financiële instrumenten

Minister Dijsselbloem van Financiën wil dat reclame voor bepaalde risicovolle financiële instrumenten verboden wordt. Dat moet er toe leiden dat die instrumenten...