Duo traag met versturen diploma's

DUO doet er langs over om diploma's aan te leveren bij de exameninstituten, constateert Dik van Velzen (Nibe-SVV) in zijn blog.

Van Velzen: "Een paar dagen terug kreeg het exameninstituut van Nibe-SVV zo’n 3.500 diploma’s tegelijk om door te sturen. Soms voor kandidaten die twee weken geleden hun examen hebben gehaald (fijn, zo snel je diploma), maar ook kandidaten die in oktober 2014 hun examen hebben behaald en nog steeds op dat diploma zitten te wachten. En DUO levert wel de diploma’s, maar niet de bijbehorende adresgegevens. Zodat het exameninstituut, op basis van de gegevens die op het diploma staan, per kandidaat het adres er bij moet zoeken om het diploma op te kunnen sturen. Waarna natuurlijk blijkt dat niet iedereen altijd op hetzelfde adres blijft wonen. De gemiddelde Nederlander verhuist eens in de zeven jaar. De lange tijd voor het afleveren van het diploma breekt dan wel op. Zoals gezegd: uiteindelijk leidt het niet tot brokken. Maar het blijft wel vervelend voor degenen die zich zo lang afvragen waar hun diploma blijft. Nu weet u waarom."

Formeel heeft niemand dat echte diploma volgens Van Velzen "voorlopig nodig. Voor de meeste medewerkers geldt dat 1 januari 2017 de fatale datum is en dan nog is het voldoende als je voor de noodzakelijke examens bent geslaagd. Het nog niet hebben van het papieren diploma zelf is – evenals het per ongeluk verliezen van dat bewijsstuk – uiteindelijk niet bepalend. Maar toch: het ís wel een bewijsstuk en als je recht hebt op een diploma, dan wil je dat ding ook hebben."

Lees meer over

Reacties

Mark van den Broek 29 september 2015

Het is ronduit belachelijk !. Ik ben ook in oktober/november 2014 geslaagd voor PE plus zakelijk, nog nooit een diploma gezien.....Verder ondertussen ook geslaagd voor inkomen, begin 2015, nog nooit een CERTIFICAAT gezien, want die zijn straks toch niet meer geldig.....Waarom dan op examen gaan, als er verder toch niets verstuurd kan worden. Als ik op ga voor mijn rijbewijs, krijg ik toch ook een rijbewijs als BEWIJS.....DUO, ga je diep zitten schamen, als je e.e.a.niet voor elkaar krijgt dan rek de termijn nog maar een paar jaar op.......hebben wij ook wat meer tijd, maar nee, wij hebben een deadline, waarom DUO niet ???

Geen PEplus-certificaten meer

Geen PEplus-certificaten meer

DUO verstrekt vanaf nu geen PEplus-certificaten meer. Voortaan dient de e-mailbevestiging met examenuitslag als bewijs voor het behalen van het PEplus-examen, is...