Ellen faber Vrouwelijke Topmanager van het Jaar

Ellen Faber

Ellen Faber, directievoorzitter Achmea divisie Directe Distributie, is tijdens de Women's Conference Europe in Amsterdam, benoemd tot Vrouwelijke Topmanager van het Jaar 2011.

De jury koos voor Faber op basis van prestatie en persoonlijke verdiensten. Er waren vier genomineerden. Naast Ellen Faber waren dat Jeanine Helthuis (Directievoorzitter Monuta Holding NV), Maartje Bouvy (Financieel Directeur Royal Haskoning) en Renée Wilke (Commercieel Directeur Menzis).

De jury onder voorzitterschap van voormalig NS-topman Aad Veenman, bestond uit de winnaressen van de vier voorgaande jaren: Lidy Hartemink (Bestuurder Zorgcombinatie Noorderboog, Topmanager 2007), Caroline Princen (Lid RvB ABN Amro, Topmanager 2008), Conny Braams (VP Operations Food Solutions Global Unilever, Topmanager 2009) en Isabelle Spindler-Jacobs (Directeur Retail Heineken Nederland, Topmanager 2010).

Faber (55) trad in 2008 aan als directievoorzitter van de divisie Directe Distributie van Achmea. Daarmee stond er voor het eerst in het honderdjarige bestaan een vrouw aan het hoofd van deze divisie van de grootste verzekeraar in Nederland.

Lees meer over

Reacties

berend 25 november 2011

Uiteraard gefeliciteerd met de uitverkiezing, maar.... manager van het jaar? Nee, het is de verkiezing van de vrouwelijke (zelfs) topmanager van het jaar. Waarom de vrouwelijk manager van het jaar? Er bestaat volgens mij niet een verkiezing van de mannelijke (top)manager van het jaar, wel de manager van het jaar, geloof ik. Een grapje is dus snel gemaakt.... Het is natuurlijk het antwoord op de vraag op de volgende pagina: http://www.vacature.com/blog/waarom-worden-zo-weinig-vrouwen-manager-van-het-jaar Beetje flauw, maar ja... het is per slot van rekening vrijdag, hé?

Ellen faber vertrekt bij Achmea

Ellen faber vertrekt bij Achmea

Ellen Faber, voorzitter van de Achmea-divisie Schade & Sociale Zekerheid, vertrekt op 1 juni bij Achmea en gaat een eigen onderneming starten. Faber (55) was...