Google stopt met vergelijken financiële producten

Google

Google stopt met het vergelijken van financiële producten (Google Compare).

Het nieuws is naar buiten gebracht door searchengineland.com, dat de hand wist te leggen op een e-mail die Google aan partners heeft gestuurd. In de mail wordt gesteld dat Google Compare niet de resultaten heeft gebracht die ervan werden verwacht, dat wil zeggen leads voor de deelnemende financiële instellingen en revenuen voor Google.Google Compare was al sinds 2012 actief in het Verenigd Koninkrijk. In de Verenigde Staten was Google Compare eigenlijk nog maar net begonnen. Google zet nu gewoon weer in op Adwords als leadgenerator. Een van de redenen waarom Google Compare is mislukt, zou zijn dat veel verzekeraars en andere financiële instellingen niet wilden meedoen. Daardoor waren er te weinig producten beschikbaar in de vergelijkingen. Op zich hadden klanten wel belangstelling, leest de e-mail.

Google wordt vaak aangehaald als partij die de traditionele aanbieders van financiële producten kan ontwrichten. Google Compare is daar dan dus nog geen voorbeeld van. Er wordt ook gezegd dat Google zichzelf eigenlijk in de vingers sneed door Compare, omdat het maakte dat partijen minder geld uitgaven aan Adwords. Google zou waarschijnlijk pas echt impact hebben als ze zelf verzekeraar of bank wordt. Maar dan geldt nog steeds dat ze haar Adwords-inkomsten kannibaliseert en die inkomsten zijn blijkbaar te belangrijk om al op te kunnen geven.

Reactie toevoegen

 
Lees meer over
AFM bereidt reclameverbod schadelijke financiële producten voor

AFM bereidt reclameverbod schadelijke financiële producten voor

De AFM bereidt een reclameverbod voor schadelijke financiële producten voor. De toezichthouder is daarvoor een consultatie van de markt gestart. Aanleiding...