"Hagelstorm perste werk van maanden samen in één weekend"

Jan-Willem van der Pijl

Een expert van Achmea doet in een blog op de Achmea-site verslag van de drukke werkzaamheden na de enorme hagelschade in juni in Someren en omgeving.

Teammanager Jan-Willem van der Pijl spreekt van "het werkaanbod van eerst weken, later maanden, samengeperst in één weekend".

Experts reden volgens Van der Pijl uit alle hoeken van het land naar Someren. "Ze bleven in hotels overnachten om de volgende morgen extra vroeg te kunnen beginnen. We belden ook maar gewoon onuitgenodigd aan, want we waren er toch. En veel mensen waren vast wel bij Interpolis of Centraal Beheer verzekerd.Zo ontstonden sommige schaderapporten al voordat de schades waren gemeld! Dit ging wekenlang door.

"Met onze computergestuurde hagelscanner hebben we duizenden beschadigde auto's in recordtijd laten scannen om zo de schade te bepalen.

"Inmiddels zijn er al duizenden schades zoals dat heet afgerapporteerd. Oftewel alles is geregeld voor de klant. Helaas kunnen we niet iedereen even snel helpen, bijvoorbeeld omdat de schade groot is. Of omdat onze partners, zoals dakdekkers, een wachtlijst hebben."

Reactie toevoegen

 
Lees meer over
"Transportbedrijven laks in vakantieperiode"

"Transportbedrijven laks in vakantieperiode"

De transportsector loopt elke vakantieperiode een aanmerkelijk groter risico op schades en aansprakelijkheidsclaims dan in de rest van het jaar. Schade-expert Sander...

Schade-experts willen af van term contra-expert

Schade-experts willen af van term contra-expert

Meer transparantie, onder meer door gedupeerden vaker en beter te informeren over de diverse stappen in het schadeafwikkelingsproces en met name over de specifieke...