Het kan dus wel, veel adviseurs op de publieke tribune

Tweede Kamer 04.06.2015 TB

Ineens was het er wel, een groot aantal financieel adviseurs (circa 50) op de publieke tribune in de Tweede Kamer. Maar laat nou net donderdagavond de PGB-affaire roet in het eten gooien; het debat hierover liep uit. Maar er komt woensdag een nieuwe kans: het VSO over examinering is verplaatst naar volgens de laatste berichten die ochtend 10.15 uur.

 

Bovendien was Aukje de Vries van de VVD bereid om tussen de drukke bedrijven door even naar de gang te komen en de adviseurs te woord te staan. Onder die adviseurs de ernstig zieke Loek Sliepen uit Limburg, die in het kort zijn verhaal mocht doen. De Vries gaat een motie indienen die de minister van Financiën een oplossing te vinden voor adviseurs die wegens ernstige of langdurige ziekte nu geen PEplus-examen kunnen doen. Ook zal ze vragen om verlenging van de overgangstermijn voor alle adviseurs naar eind 2016. Ondertussen riep ze de adviseurs op om het PEplus-examen vooral niet uit te stellen.

Een avond die aanvankelijk op een teleurstelling leek uit te draaien, kreeg dus toch een positief slot. Sowieso was het natuurlijk positief dat er meer adviseurs dan ooit de moeite namen naar Den Haag te komen. CFD-voorzitter Edwin Herdink riep de adviseurs op woensdag ook te komen. Het lukt toch iedere keer weer zaken op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Een flinke vertegenwoording helpt echter wel om de Kamerleden ervan te overtuigen dat het gaat om voor de adviseurs echt belangrijke zaken.

Loek Sliepen maakte een hele lange reis. Niet alleen om van Roermond in Den Haag te komen (een bevriende klant reed hem, want zelf kan Sliepen al lang niet meer autorijden). Maar ook om enigszins terug te komen van zijn ernstige ziekte (kanker). Sliepen klopte tevergeefs aan bij de instanties voor (tijdelijke) ontheffing van PEplus. Nadat hij met zijn verhaal naar buiten trad, lijkt er wat meer schot in te komen. De AFM wil zich inzetten voor een regeling (Sliepen zei dat de AFM heeft beloofd hem volgende week te bellen). De Vries wijdt er dus zelfs een motie aan.


 

Reactie toevoegen

 

Reacties

Michiel Zoet - 10 juni 2015

Namens Loek Sliepen willen wij een ieder bedanken die vanavond aanwezig waren. En roepen wij een ieder op om er ook volgende week woensdag weer bij te zijn. Het is belangrijk genoeg.

Edwin Herdink - 5 juni 2015

Het was prachtig om te ervaren dar gisteravond zoveel collega's, uit alle delen van het land gehoor hebben gegeven aan de oproep om naar Den Haag te komen. Toen bleek dat door het marathon debat over de PGB kwestie ons debat is verdaagd naar woensdag 10 juni om 10:15 uur was dit een grote teleurstelling. Maar toen Aukje de Vries liet weten, speciaal voor de in grote getale opgekomen adviseurs, tijd vrij te maken werd het toch nog een bijzondre avond. Aukje ging in op de vele vragen en onze dappere zieke collega Loek Sliepen vertelde haar persoonlijk over zijn strijd en eindigde met 3 welverdiende kussen voor Aukje!. Op diverse fora lees ik vaak kritiek van collega's op de voorgenomen motie van de VVD t..a.v. de verlenging van de examentermijn. Tegen hen zeg ik, gisteravond was uw kans om het persoonlijk over te brengen, laat dit niet nogeens aan u voorbijgaan. Hiermee dan nogmaals de oproep om a.s. woensdag onze solidariteit te tonen door acte de présence te geven.

Geert Sijbring - 5 juni 2015

Ik was er ook, kom uit Assen 2 1/2 rijden. Gelukkig waren er veel meer adviseurs, Ik hoop dat nu eens alle adviseurs in actie komen , een gaan begrijpen wat er werkelijk met onze beroepsgroep gebeurt. Eerst 50% van ons inkomen afhalen ( provisie verbod) en daardoor geen personeel meer kunnen betalen en wel verplicht de zorg plicht vervullen, en herstel adviezen geven gratis . en dan een examen en diploma plicht elk 3 jaar weer. Dit noemen ze in de volks mond koude sanering. Ik begrijp echt niet wat ze nu bezield daar in Den Haag. En dan alles onder de noemer klant belang. begrijpen ze dan niet dat 60% van de burger op het eind van hun salaris nog een stuk maand overhouden. En dat de overheid niet meer zorgt voor hun eigen bevolking, ( wel voor banken en Griekenland) dus daarom deze groep juist goed advies nodig heeft. En dus geen nota's van tussenpersonen kunnen betalen. Net als bij de ZZP er , die ZZP er wordt omdat hij of zij haar baan is kwijtgeraakt en er geen baan meer is , en het einde van de WW inzicht komt , Deze ZZP er heeft zijn spaar geld reeds op aan aanvulling van zijn WW uitkering want de lasten gaan gewoon door ( Wat, zelf verhoogt door gemeentes en Rijk , Deze ZZP hebben geen geld meer voor een AOV advies dus dan maar geen AOV , of zelf op internet aan het klungelen. EN wat hoor ik DE AFM VINDT DE ADVIESEN ONDER DE MAAT GEK HE . De rijke ambtenaar heeft wel goed voor zich zelf gezorgd en is in alle situatie gewis van een bovenmatig inkomen. Ik heb wel de zorg, dat wij water naar zee aan het dragen zijn, want het niveau van de overheid en politici laat erg te wensen over, ze weten in ieder geval niet wat wij doen en wat voor meerwaarde wij hebben, zo gaan ze uit dat de klant naar ons toe komt , nou kunnen wel lang wachten want die zijn zich helemaal niet bewust wat voor risico's ze lopen. (Dit komt vooral door de WIR war en wisselede overheid,s maatregelen) en als wij voor een jaar controle komen en constateren dat er grote hiaten zijn in hun financiële zekerheid, s plaatje en ze daar een oplossing voor bieden, en wij vermelden dat er betaald moet worden is in veel gevallen het antwoordt ik heb je niet gevraagd te komen. Dus waarom betalen. Wat ik wel weet is dat het MAKKELIJKER is voor een KAMEEL om door het OOG van een NAALD te kruipen, dat de ambtenaren en polities te laten inzien dat ze echt fout zitten . Ik wil vooral Loek en zijn trouwe klant ( Zijn chauffeur)bedanken voor hun aanwezigheid Ik wens Loek genezing toe.Wat een moet !!!!! Collega's kijk daar naar ,en kom in de benen en kom naar DEN HAAG Geert Sijbring

Kees Bergman - 5 juni 2015

Ik was er gisteravond ook bij. Ik ga de euforie van grote opkomst niet ondermijnen. Zelf kom ik uit Katwijk. Dit is een half uurtje rijden. Er kwamen mensen uit Nwe Pekela, Brabant, Limburg enz. Deze moesten 1 1/2 uur rijden en weer terug. Alle aanwezigen waren positief over bijscholing en kwamen ter ondersteuning van dhr. Sliepen en zijn collegae. CFD en ADFIZ hebben hier uitstekend werk verricht. Wanneer je als tp/intermediair wilt blijven functioneren, dan zul je je bij een CFD of ADFIZ o.i.d. aan moeten sluiten. CFD kost € 125,-- per jaar ( wanneer je dit er niet voor over hebt, dan kun je beter zakjes gaan plakken) ADFIZ kost iets meer. Volgende keer moeten er bij dit soort gelegenheden minimaal 800 tp's komen. Wanneer niet, dan moeten CFD /ADFIZ met hun ledental kunnen overtuigen, dat zij bezig zijn voor een substantiële en serieuze groep van financieel adviseurs. Wij hoeven niet te schreeuwen en met spandoeken te gaan staan, alleen laten weten en zien, dat wij er zijn en dat wij voor onze zaak staan. Opvolging na PE gaat zoals de geluiden nu zijn er ook steeds beter en menselijker uit zien. Dit komt wel door de lobby en bemoeiïenissen van een CFD cq. ADFIZ. Wordt dus lid van CFD of ADFIZ o.i.d. Het is vijf over twaalf.