Inkomensverzekeraars accepteren uitvraagformulier WGA erd

Adfiz

De belangrijkste inkomensverzekeraars accepteren het door Adfiz ontwikkelde uniform uitvraagformulier voor het eigenrisicodragerschap WGA.

De commissie Zorg & Inkomen van Adfiz heeft een uniform uitvraagformulier voor WGA en ZW ERD ontwikkeld en aan de markt ter beschikking gesteld. Intussen zijn met veel grote verzekeraars reeds afspraken gemaakt over de acceptatie van dit formulier. Aegon, Achmea, de Amersfoortse, Delta Lloyd, De Goudse, Nationale-Nederlanden en VSZ zijn intussen akkoord.

Adfiz: "Het besluit van een werkgever om eigenrisicodrager voor de WGA of ZW te worden is complex en daarmee zeer adviesgevoelig. Onderdeel van het besluitvormingsproces is het vergelijken van offertes van diverse aanbieders. Een snel en goed offertetraject is gebaat bij standaardisatie van het uitvraagformulier. Alle verzekeraars ontvangen dezelfde benodigde informatie van werkgevers (de vragende partij) en kunnen snel en goed vergelijkbaar offreren. Zo wordt het voor de adviseurs eenvoudiger en minder tijdrovend om met hun klant de beste keuze voor een verzekeraar te kunnen maken."

Reactie toevoegen

 
Lees meer over
Verzekeringssector ziet terug op lastig jaar

Verzekeringssector ziet terug op lastig jaar

Schadeverzekeraars hadden veel last van een extreme hagelbui, voor levensverzekeraars blijft het sowieso een lastige markt en alleen voor inkomensverzekeraars was...