Jonge huizenbezitters bezorgd over woonlasten

Cees de Jong

Een op de vijf jonge huizenbezitters overweegt verhuizing wegens te hoge woonlasten, leert onderzoek door BNP Paribas Cardif.

 

De verzekeraar: "Jonge huizenbezitters (tussen de 18 en 24) liggen in toenemende mate wakker van hun financiële situatie. Ze maken zich zorgen over de betaalbaarheid van hun hoge woonlasten. Ruim 1 op de 10 jonge huizenbezitters heeft zelfs al een betalingsachterstand op de hypotheek. En een derde is weleens bang om noodgedwongen zijn huis kwijt te raken.

"Van de jonge huizenbezitters overweegt 10 procent om te verhuizen naar een huurhuis. In veel gevallen lopen de woonlasten op tot 40 procent van het inkomen. Bijna een op de vijf (18 procent) van de jonge huizenbezitters overweegt te verhuizen, omdat de woonlasten niet meer te betalen zijn."

Cees de Jong, algemeen directeur BNP Paribas Cardif: “Een kwart van de jonge huizenbezitters krijgt nu hulp bij de financiën. Meestal van een familielid of kennis. Gezien de zorgen die ze hebben, is dit een groep die ook door de financiële sector meer geholpen moet worden om zaken op orde te krijgen. Niet alleen voor nu, maar ook voor het veiligstellen van hun toekomst.”

Reactie toevoegen

 
Lees meer over