Kaart met dekkingsindicaties kluizen

Kluis

De Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW) heeft een informatiekaart ontwikkeld met dekkingsadvies verzekeraars op basis van kluisnormering. De kaart is opgesteld om verzekeraars, verkopers en eindgebruikers te informeren over de verzekerde bedragen op basis van normering.

 

Door verzekeraars is een dekkingsindicatie gekoppeld aan de verschillende kwaliteitsniveaus van inbraakwerende kasten. De dekkingsindicaties staan vermeld op de informatiekaart kluizen. Naast het dekkingsadvies is tevens algemene informatie opgenomen over inbraakwerende kluizen die relevant is bij de juiste keuze voor een kluis. De kluizenkaart is een geheel herziene versie van de brochure Veiligheid Verzekerd.

De VGW: "Belangrijk is dat verzekeraars op grond van dezelfde dekkingsindicatie beoordelen. Daar was in de praktijk onduidelijkheid over en wij hopen met de informatiekaart kluizen handvatten te bieden. Voor alle betrokkenen bij de aanschaf van een kluis is de informatiekaart een handig hulpmiddel. Voor uitgebreidere informatie is tevens de website www.indicatiewaardeberging.nl gelanceerd."

Inbraakwerende kasten gekocht voor 2016 behouden de aangegeven waardeberging en worden derhalve niet afgewaardeerd. "Het is echter aan te bevelen om in overleg met de verzekeraar te komen tot een aangepaste waardeberging of in overweging te nemen een nieuwe safe aan te schaffen. Door de beschikbaarheid van verbeterde gereedschappen en nieuwe aanvalstechnieken kan een dergelijke kast wel eens niet zo veilig zijn", aldus de VGW.

Reactie toevoegen

 
Lees meer over