Kattenbezitters willen vuurwerkverbod

kat stress 2017

De meerderheid van de honden- en katteneigenaren (59%) is een voorstander van een vuurwerkverbod voor particulieren. Aldus blijkt uit een onderzoek van Reaal Dier & Zorg, uitgevoerd door Peil.nl, waar 1986 respondenten aan hebben meegedaan.

Een totaalverbod op vuurwerk gaat huisdiereigenaar te ver, slecht 5% geeft aan dat ze daar een voorstander van zijn. 54% van de respondenten geeft aan dat ze een vuurwerk verbod willen voor particulieren, maar dat ze geen bezwaar hebben tegen georganiseerd professioneel vuurwerk. Van de huisdiereigenaren heeft 59% aangegeven dat hun hond of kat last heeft van het vuurwerk. Dit ondanks het feit dat 67% van de eigenaren aangeeft dat ze vooraf maatregelen nemen om de vuurwerkoverlast voor hun huisdier te beperken. 

Op de schadeafdeling van Dier & Zorg is er geen piek in het aantal claims naar aanleiding van vuurwerk. “De meeste overlast voor huisdieren is de stress”, aldus Cynthia Jensma, manager Reaal Dier & Zorg.

Reactie toevoegen

 
Lees meer over
Reaal vernieuwt Dier & Zorg Verzekering

Reaal vernieuwt Dier & Zorg Verzekering

Reaal heeft een vernieuwde Dier & Zorg Verzekering gelanceerd waarbij castratie, sterilisatie en preventieve zorg zoals bijvoorbeeld vaccinaties, standaard in...

Dier & zorg in een klap grootste pandaverzekeraar

Dier & zorg in een klap grootste pandaverzekeraar

Dier & Zorg, onderdeel van Reaal, neemt de transport- en levensverzekering van de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen. Op 12 april landen de twee reuzenpanda’s...