Kennisbundeling Achmea en EIT Climate-KIC

Achmea en Europese klimaatcommunity

Achmea en de Europese klimaatcommunity EIT Climate-KIC bundelen hun expertise om de risico’s van extreem weer het hoofd te bieden.

Als voorbeeld noemen beide organisaties de extreme hagelbuien van juni 2016. "De 100.000 schademeldingen op een dag, met een totale verzekerde schade van  600 miljoen euro, lieten ons zien hoe kwetsbaar we zijn als het gaat om extreme weersinvloeden. Hoe wij ons weerbaarder kunnen maken tegen deze invloeden is een complex vraagstuk, waar vele partijen aan werken."

Volgens Achmea dienen verzekeraars ook steeds meer oplossingen moeten aanreiken om schades te beperken of te voorkomen. Dat vereist het hebben van inzicht en het betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Achmea verwacht dat door de samenwerking met EIT Climate-KIC nieuwe impulsen voor innovaties ontstaan, die direct toe te passen zijn in de dagelijkse praktijk.

Michiel Delfos, directievoorzitter Achmea Schadeverzekeringen: “Klimaatverandering heeft een grote impact voor onze klanten. Wij zien het als onze taak om onze klanten te helpen zich beter te wapenen tegen deze weersinvloeden. Preventie om schade te voorkomen, daar ligt de sleutel. Dit kunnen we niet alleen; we werken nu al samen met diverse bedrijven en organisaties. Mooi dat we nu ook de Europese kennis en kunde van EIT Climate-KIC kunnen aanwenden.”

 

Reactie toevoegen

 
Lees meer over