Klimspaardeposito\'s in opkomst

MoneyView (logo)

Uit het MoneyView Special Item over Lange Termijn Spaarrekeningen blijkt dat het de kleinere banken zijn waar spaarders de hogere rentes kunnen krijgen.

Bij het beoordelen van de rente keek MoneyView niet alleen naar de rentevergoeding van dit moment, maar ook naar de historische renteontwikkeling van de laatste jaren. Uit deze analyse kwam naar voren dat LeasePlan Bank in de afgelopen jaren gemiddeld de hoogste rente had te bieden, op de voet gevolgd door Anadolubank, NIBC Direct en The Economy Bank. De vijfsterrenproducten inzake flexibiliteit komen van ASN Bank, Credit Europe Bank en RegioBank. Flexibiliteit is belangrijk, want sommige banken hanteren hoge boetes als men voortijdig geld opneemt. MoneyView constateert verder dat naast de gewone Lange Termijn Deposito's de zogenoemde klimspaardeposito's opkomen.
 

Reactie toevoegen

 

Reacties

Careltje - 19 juni 2012

De uitvinder van het klimspaardeposito, de Frieslandbank, heeft dit tot één van haar succesprodukten gemaakt. Door de bankencrisis, veroorzaakt door de grootbanken, kon de Frieslandbank het helaas niet redden en werd zij overgenomen door, u raadt het al, een grootbank namelijk de boerenleenbank. En wat doet de boerenleenbank? Die haalt per nagenoeg direct het klimspaardeposito uit het assortiment. Want stel je toch eens voor dat de klant een aantrekkelijk produkt heeft. Daar moeten wij als midden in de samenleving staande - en van daaruit continu die samenleving belazerende organisatie - toch echt niets van hebben. De overheid en de grootbanken, net zo'n monsterverbond als de Brabantse dorpsburgemeester en dorpspastoor: "Houd jij ze dom, dan houd ik ze wel arm".

Lees meer over
Obvion winnaar Productrating MoneyView

Obvion winnaar Productrating MoneyView

Obvion mag worden beschouwd als de winnaar van de MoneyView Product Rating Hypotheken 2017, zo blijkt uit het Special Item Hypotheken. Voor de ProductRating Prijs...