Koelewijn: "ik was te kort door de bocht"

Jaap Koelewijn

Jaap Koelewijn geeft toe dat zijn negatieve uitlatingen onlangs over financieel adviseurs te kort door de bocht waren.

Koelewijn was in niet mis te verstane bewoordingen negatief over het intermediair in zijn reactie op de oprichting van een 'burgerbank', waarbij onder andere financieel adviseurs zijn betrokken. Ton Jansen uit Cuijk (Ton Jansen Financieel Advies) vroeg de hoogleraar en columnist om nadere tekst en uitleg. Volgens Jansen heeft Koelewijn vervolgens telefonisch toegegeven te kort door de bocht te zijn geweest. Jansen: "Na enkele rappelmailtjes kreeg een telefoontje van de heer Koelewijn. Hij schetste zich rond het initiatief van de burgerbank met name te hebben gestoord aan de initiatiefnemers. Echter in zijn gesprekken met de media had hij zich vervolgens te generiek uitgelaten over de hele beroepsgroep. Hij gaf toe dat hij uit zijn slof geschoten was en dat heel veel tussenpersonen vandaag de dat met hard werken een goede boterham verdienen. Dus geen wetenschappelijke onderbouwing van de stelling dat tussenpersonen zakkenvullers zijn, maar een verhuld excuus van een professor die naar eigen zeggen uit zijn slof geschoten was."

In een telefoongesprek met VVP bevestigt Koelewijn dat hij te kort door de bocht was. Wat hem betreft, is hiermee de zaak afgedaan. Ondertussen blijft de hoogleraar kritisch op het niveau van veel intermediair.

De burgerbank is overigens nog geen feit. De Financiële Coöperatie, een initiatief van onder meer de Apeldoornse adviseur Jan Brink, gaat de mogelijkheden om zo'n bank op te richten, onderzoeken. Momenteel werft de coöperatie deelnemers, die ieder 20 euro inleggen. Volgens de website van de coöperatie hebben zich inmiddels 2.247 deelnemers gemeld.

Reactie toevoegen

 

Reacties

Dick Aardenburg - 17 september 2013

Hoezo is het hiermee afgedaan? Met veel media-bombarie het intermediair afkraken, en pas na herhaald aandringen een telefonisch zoethoudertje mompelen. Kom nou zeg! Dit soort "uitglijders" komen steeds vaker voor bij hoogleraren, bestuurders en deskundigen. Het vertrouwen in de financiële wereld is laag, en vaak terecht. Hele wetten worden ingevoerd op basis van de mening van deze mensen, maar hoe geloofwaardig zijn eigenlijk?? Het is toch te gek voor woorden dat zoveel onzin verspreid kan worden zonder enige sanctie. Het lijkt wel of Nederland helemaal is afgezakt naar een bananen-republiek waar de grootste monden heersen.

Frank van Loo - 17 september 2013

Nu Bas van Toor met pensioen is blijkt er al een opvolger te zijn. Geweldig! Niet serieus nemen deze man.

Arjan Lubbe - 17 september 2013

Na herhaalde e-mails via een telefoongesprekje verkapte excuses aanbieden. Wat een slappe zak hooi die man. Sorry ik kan er niets anders van maken. En nee, dit is niet wetenschappelijk onderbouwd. Ik ventileer slechts mijn mening.

Albert van der Poll - 17 september 2013

Wat 'n giller. Een goede boterham verdienen? Ik spreek veel collegae die het bijzonder moeilijk hebben. Ondertussen blijft de hoogleraar kritisch op het niveau van het intermediair. Dat kan hij vast op z'n sloffen -mits niet uitgeschoten- wetenschappelijk onderbouwen. Uiteraard niet met rapporten van vijf jaar of langer geleden, dat is voorbehouden aan de heer Dijsselbloem.

Koelewijn: "adviseur moet klant betuttelen"

Koelewijn: "adviseur moet klant betuttelen"

"Een beetje betutteling werkt. Mensen hebben dat nodig om iets aan hun pensioen te doen. Anders blijven ze denken dat het wel goed komt, zodat ze hun pensioen...

"niet netjes om tussenpersonen oplichters te noemen"

"niet netjes om tussenpersonen oplichters te noemen"

Hoogleraar Jaap Koelewijn heeft nog eens gezegd dat zijn uitspraak onlangs dat tussenpersonen oplichters zijn niet netjes was.   Koelewijn kraakte onlangs...

"volledig verbod op provisies schiet doel voorbij"

"volledig verbod op provisies schiet doel voorbij"

"Een volledig verbod op provisies schiet zijn doel voorbij. De markt zal verschralen en de klant is slechter af." Dat schrijft hoogleraar Jaap Koelewijn...