Koster vraagt AFM-topman om actie tegen pensioenverzekeraars

WIM KOSTER

Adviseur Wim Koster van Koster Verzekeringen uit Alphen aan den Rijn heeft in een brief aan AFM-topman Ronald Gerritse om hulp gevraagd.

De AFM-topman pleitte onlangs voor eenvoudige pensioenregelingen. Koster schrijft: "Ongetwijfeld volgt u 'de politiek' over dit onderwerp. Minister Kamp geeft naar mijn mening heel terecht aan dat alle deelnemers aan een of meer pensioenregelingen volledig op de hoogte moeten worden gebracht van de waarde-opbouw. Maar veel particulieren hebben in privé aanvullende polissen gesloten die niet als pensioen aan te merken zijn, waarvan slechts af en toe niet al te duidelijke informatie over de financiele stand van zaken in de brievenbus van deze mensen valt."

Volgens Koster proberen verzekeraars hier wat aan te doen door deze informatie via het internet beschikbaar te stellen, maar blijkt in de praktijk blijkt dit op veel haken en ogen te stuiten. Volgens Koster wordt het klanten nog altijd onmogelijk gemaakt om inzicht te krijgen in de opgebouwde waarden bij verschillende intanties.

Koster besluit: "Wij krijgen van u de afgelopen jaren verplichting op verplichting opgelegd. Mijn verzoek is dan ook of u er niet voor kan zorgen dat alle betrokken verzekeringsmaatschappijen de informatie juist via kanalen als het onze ter beschikking stellen. Dan ontstaat er pas écht overzicht en kunnen wij voor een duidelijk beeld van de toekomst vormen."

Lees meer over

Reacties

Maarten 29 juni 2012

Tja, EUR 307.000,- verlies draaien, en dan hiermee bezig zijn...... Keuzes maken, meneer Koster, keuzes maken........

Rob 29 juni 2012

Bah, weer iemand die iets positief bedoeld en wéér iemand die niets anders te doen heeft dan daarover te zeiken. Kinderachtig hoor. Een goede keus voor een klant heeft niets te maken met het verlies van jouw onderneming. Mensen daar op aanspreken is ook een keus. In mijn ogen een verkeerde keus. Bah.

Peter Ramaker 29 juni 2012

Met alle respect, zie ik op de opmerking van dhr Koster wat vreemde reacties. Waarom op de persoon en niet over het onderwerp. Is het niet zo dat je als adviseur in het belang van de klant goed, juist, ieder moment geïnformeerd moet zijn. Daarbij ook nog met de bestaande hulpmiddelen zoals GIM, POR enz. De spoorstaven zijn er al voor gebouwd, zie hiervoor ons gezamenlijk standaardisatie instituut (SIVI). Met vriendelijke groet,

Koster haalt hard uit richting verzekeraars

Koster haalt hard uit richting verzekeraars

Wim Koster van Koster Verzekeringen uit Alphen aan den Rijn zegt in het eerste half jaar van 2013 een goed resultaat te hebben behaald, ondanks tegenwerking van...

Wim Koster overweegt op te stappen bij Adfiz

Wim Koster overweegt op te stappen bij Adfiz

Wim Koster van Koster Verzekeringen heeft in een open brief aan Adfiz laten weten dat hij zijn lidmaatschap zal opzeggen als voorzitter Loek Hermans niet tot andere...