Kwart vakantiegangers belandt bij medische post

Reisdokter

Een kwart van de vakantiegangers belandt tijdens vakantie bij een dokter of een lokaal ziekenhuis. In 16 procent van de gevallen zijn deze 'pechgevallen' hiervoor onvoldoende verzekerd, zo blijkt uit onderzoek van ANWB Verzekeringen in samenwerking met Multiscope.

Vakantiegangers die in het buitenland bij een medische post belanden, kunnen te maken krijgen met hoge kosten. In een duur land als de VS kost een poliklinische behandeling gemiddeld 1.939 euro. En een ziekenhuisopname kost er gemiddeld 7.588 euro. In veel gevallen zijn de medische kosten op reis bovendien onvoldoende meeverzekerd. De basiszorgverzekering dekt alleen het Nederlandse tarief. Zo kost de behandeling voor een gebroken been in Nederland ongeveer 800 euro, terwijl diezelfde behandeling in de Verenigde Staten gemiddeld bijna 10.000 euro kost. Een reiziger zonder aanvullende reisverzekering met medische dekking, moet dat verschil uit eigen zak betalen.

Uit het onderzoek van ANWB Reisverzekering (gehouden onder duizend Nederlanders) blijkt dat 60 procent van de vakantiegangers zich zorgen maakt na een pechgeval. In dat geval maken reizigers zich vooral druk omdat ze bang zijn niet verder geholpen te worden door lokale autoriteiten of dat de taalbarrière parten speelt. Slechts 7 procent vraagt zich af of zijn of haar reisverzekering wel dekkend is als er problemen zijn op vakantie. 16 procent van de vakantiegangers is sowieso niet (goed) verzekerd in geval van schade en onvoorziene medische kosten in het bijzonder.

 


 

Reactie toevoegen