Leiderschap vereist richtingsbesef en moed

Remco Claassen

“We gaan niet meer bereiken door nog meer te managen. Leiderschap is gevraagd. En leiderschap is niet hetzelfde als management.” Aldus leiderschapstrainer Remco Claassen woensdag op het vierde symposium ‘De waarde van advies’ van Avéro Achmea.

Leiderschap was dit jaar het thema van de sessies waarmee Avéro Achmea financieel adviseurs helpt hun advies te laden met waarde. Want in de markt van nu is het, aldus Jack Hommel (directeur Zakelijk van Avéro Achmea en Centraal Beheer), “essentieel dat de klant ervaart dat advies waardevol is. Leiderschap is hierbij een belangrijk element”.

Remco Claassen gaf de financieel adviseurs die het symposium bezochten twee ‘pilaren’ van leiderschap mee: richtingsbesef en moed.

Claassen vertelde op humoristische wijze dat een mission statement niet genoeg is. Voor zover bedrijven zo’n statement al hebben, zijn het trouwens vaak vooral marketingslogans.

Het is cruciaal dat een bedrijf weet waar het naar toe wil. Belangrijk daarbij is dat de medewerkers worden betrokken bij het bepalen van de koers. Claassen: “Als ik iets heb geleerd in de 22 jaar dat ik me nu verdiep in leiderschap, is het dit: mensen willen en kunnen veranderen, maar willen niet veranderd worden.”

Als je de koers samen bepaalt, gaat leiderschap ook veel meer over sturen en faciliteren in plaats van eenzijdig dingen opleggen. Dat laatste werkt ook niet meer, want “de autoriteitsgevoeligheid bij mensen is verdampt”.

Uiteindelijk gaat het dus om creëren van verbinding.

Heb je de koers bepaald, is er moed voor nodig om haar te varen. “En inzet, een lange adem, standvastigheid. Als je een van deze dingen mist, gaat het op den duur mis”.


Leiderschap is wat er waar waarom gebeurt
Claassen wees op het belang leiderschap en management niet met elkaar te verwarren. “Leiderschap gaat over wat er waar waarom gebeurt. Management gaat over hoe iets wanneer af moet.”

De agenda’s van bestuurders staan vol met het laatste. Maar, zegt Claassen, “we kunnen niet meer bereiken door nog meer te managen, door te proberen nog meer rendement uit een fte halen. Uiteindelijk haal je de ziel uit een beroep.

“Als we 10 tot 15 procent van de focus op managen weten te verleggen naar leiderschap, kunnen we 30 tot 40 procent meer bereiken in het bedrijf, maar ook in ons eigen leven. De wetten die gelden voor leiding geven aan een bedrijf met 15.000 medewerkers zijn niet anders dan voor een onderneming met tien mensen in dienst, of een gezin met vier mensen.”

Bovendien is de focus op ‘alsmaar meer’ uiteindelijk funest, een burnout is niet zelden het trieste resultaat.

 

Cultuur bepaalt of er topsport ontstaat
Nadat Claassen de sfeer er meteen al goed had ingebracht, waren er parallelsessies. Twee daarvan werden verzorgd door Avéro Achmea, de andere sessies door enkele van de leiders die de ‘keukentafelsessies’ voor hun rekening namen die de verzekeraar de afgelopen maanden hield: Wendy van Hamburg, Gerard Kemkers en Michiel Muller.

De adviseurs konden met deze kopstukken in discussie. VVP woonde de sessie met voormalig schaatscoach Kemkers bij. Kemkers gaf vier kenmerken van zijn stijl van leidinggeven mee: de kracht van het team (samen sterker), omgaan met tegenslag (vechten in plaats van vluchten), innovatie (stilstand is achteruitgang) en succesvol coachen (communiceren).

Over dat innoveren zei Kemkers verder: “De cultuur bepaalt of er topsport ontstaat. Dat is de grootste opdracht (in situaties waarin die cultuur er nog niet is, red.): de cultuur veranderen.”

Dit sloeg wel aan bij de adviseurs die de sessie bijwoonden. Want ze willen niks liever dan de cultuur veranderen. Maar hoe doe je dat als een deel van je medewerkers niet wil of kan volgen? De tijd ontbrak om daar echt diep op in te gaan, maar een adviseur zei dat het zijn kantoor enorm had geholpen door er een managementlaag tussen uit te snijden. “Ik zag mensen ineens opbloeien. Mensen die het eerst wel geloofden, omdat hun ideeën en initiatieven eerst werden geblokkeerd door een conservatieve leidinggevende.”

De adviseurs waren het er over eens dat de juiste mix tussen jonge honden er ervaren rotten van belang is. Zolang die ervaren rotten maar bereid blijven zich te ontwikkelen.

Kemkers noemde het belangrijk om af te dalen naar de medewerkers, om hen door het proces te leiden. Want verandering is een proces. “Je moet vooral niet zeggen: bam, we gaan het vanaf nu anders doen en wel zo.”

Daarmee is de cirkel rond, want was dat niet precies wat Claassen ook stelde?


 

Reactie toevoegen

 

Reacties

- 26 mei 2016

dag pieter, zo is dat! Gelukkig willen alle jonge mensen die ik ken zich heel graag ontwikkelen!

Pieter van Stratum - 26 mei 2016

"Als Jonge Holden niet bereid zijn zich te ontwikkelen worden het nooit oude honden die zich ontwikkelen" Dat mis Ik in het verhaal.

Jähnig + Ter Braak winnaar VVP Advies Award categorie Hypotheken

Jähnig + Ter Braak winnaar VVP Advies Award categorie Hypotheken

Jähnig + Ter Braak is de winnaar geworden van de Advies Award in de categorie Hypotheken. Tim Jähnig, Mike ter Braak en Marcia Berfelo nemen de award...

Geerts winnaar VVP Advies Award categorie Particulier Advies

Geerts winnaar VVP Advies Award categorie Particulier Advies

Geerts Financiële Dienstverleners is de winnaar geworden van de Advies Award in de categorie Particulier Advies. Tomas Geerts en team nemen de award in ontvangst...

Team KOK Advies viert nominatie Advies Award Noord-Holland

Team KOK Advies viert nominatie Advies Award Noord-Holland

Marco en Léonie Kok van KOK Advies uit Amstelveen is een van de 32 genomineerden voor de Advies Award 2021. Het advieskantoor behoort tot de top van de meest...

Medewerkers Berends & Slump trots op nominatie Advies Award 2021

Medewerkers Berends & Slump trots op nominatie Advies Award 2021

Berends & Slump uit Twello is een van de 32 genomineerden voor de Advies Award 2021. Het advieskantoor behoort tot de vijf meest klantvriendelijke advieskantoren...

Don Risicobeheer trots op nominatie Advies Award

Don Risicobeheer trots op nominatie Advies Award

Don Risicobeheer uit Koudekerke is een van de 32 genomineerden voor de Advies Award 2021. Het advieskantoor behoort tot de top 3 van meest klantvriendelijke advieskantoren...

Jury VVP Advies Award 2021: dit zijn de 32 meest klantgerichte kantoren van Nederland

Jury VVP Advies Award 2021: dit zijn de 32 meest klantgerichte kantoren van Nederland

De jury van de VVP Advies Award 2021 heeft de namen bekend gemaakt van de 32 meest klantgerichte advieskantoren van Nederland. Met ondersteuning van maar liefst...

Van Gaal op Adfiz Platformbijeenkomst: financieel adviesabonnement voor alle werknemers

Van Gaal op Adfiz Platformbijeenkomst: financieel adviesabonnement voor alle werknemers

Laat alle werkgevers bij financieel adviseurs een abonnement nemen op financieel advies voor hun werknemers. Aldus Annemarie van Gaal tijdens de woensdagmiddag gehouden...

Werk aan de winkel voor adviseurs

Werk aan de winkel voor adviseurs

Meerdere sprekers van het op 19 september gehouden VVP Event Inkomen 2018 denken dat het stelsel van sociale zekerheid over enkele jaren helemaal op de schop gaat....

Zekerheid zzp’er moet beter geregeld

Zekerheid zzp’er moet beter geregeld

De miljoenennota 2019 was nog niet koud gepubliceerd of Walter Lammerse -beleidsadviseur sociale zekerheid bij Avéro Achmea-boog zich erover. Hij analyseerde...

Leidinggevende onderschat negatieve gevolgen overwerken

Leidinggevende onderschat negatieve gevolgen overwerken

Een groot deel van de medewerkers gaat door overwerken ongezonder leven. Daarnaast heeft overwerken een negatieve impact op het sociale leven. medewerkers hun sociale...