Leuker kunnen we het niet maken...

Euro's

Joh, wat fideel van de fiscus, we mogen nu aangifte doen tot 1 mei in plaats van 1 april. Maar let op: de Belastingdienst garandeert geen afhandeling van de aangifte voor 1 juli als ze na 1 april binnenkomt. En ze rekent vanaf 1 juli gewoon belastingrente.

Het klinkt eigenlijk best leuk op de site van de Belastingdienst:"U kunt vanaf 1 maart 2015 aangifte inkomstenbelasting doen over 2014. Dus niet al in januari en februari. Vanaf 1 maart kunt u gewoon weer gebruikmaken van de vooraf ingevulde aangifte. Wij hebben dan een groot aantal gegevens al voor u ingevuld. U hoeft deze gegevens alleen nog te controleren en aan te vullen.

In 2015 hebt u in maart én april de tijd om aangifte te doen. Doet u in maart aangifte? Dan krijgt u voor 1 juli bericht van ons. Doet u aangifte tussen 1 april en 1 mei? Dan proberen wij u ook voor 1 juli bericht te sturen."

Waar de fiscus niet op wijst, is dat als het niet lukt om aangiftes die in april binnenkomen tijdig af te handelen, de belastingplichtige vanaf 1 juli gewoon belastingrente betaalt. Dus misschien toch maar even in maart gelijk achter de computer.

Reactie toevoegen