"Maak vrijstellingen voor PE-examens mogelijk"

zzp laptop via Pixabay

Adfiz, CFD, NVF en OvFD willen dat er mogelijkheiden worden gecreëerd om vrijstellingen voor PE-examens te geven. Dat schrijven ze in hun reactie op de 12 juni gesloten consultatie 'Besluit analyse vakbekwaamheidsbouwwerk'. De in CANON verenigde organisaties: "We benadrukken onverminderd dat we constateren dat het huidige vakbekwaamheidsstelsel ten aanzien van de PE-systematiek de professionele ontwikkeling van pensioenadviseurs frustreert. Dit geldt niet alleen voor pensioenadviseurs, maar voor alle adviseurs. Wij bepleiten een alternatief systeem dat echt uitdaagt tot de ontwikkeling van de eigen professionaliteit van de adviseurs. Hier is ook een werkgeversbelang mee gediend. De kosten en tijd die gemoeid is met PE-examens gaat ten koste van het opdoen van vakbekwaamheid op een meer passender niveau aan vakbekwaamheid. Een alternatief systeem vraagt om aanpassing van de regelgeving zodat er mogelijkheden worden gecreëerd om vrijstellingen voor PE-examens te geven."

Reactie toevoegen

 

Reacties

Geert van Helmond - Saelmans 14 juni 2018

Vanaf dag één dat men voornemens was een PE verplichting in te stellen heb ik mij daartegen verzet. Ik heb een kast vól diploma's en meer dan 30 jaar werkervaring. Ik heb plechtig beloofd met de hand op de bijbel dat ik me aan allerlei regels zou houden. Onze overheid beschouwde dat toch als ruim onvoldoende om in dit mooie vak werkzaam te blijven. Treurig.

Ger van Esch - Van Esch Assurantie-adviesburo 13 juni 2018

Al 45 jaar in dit prachtige vak, vrijstelling is gewoon noodzakelijk voor de oudere nog werkende tussenpersoon, die zijn klanten nog steeds graag van dienst wil zijn.

Anton Bruijns - Bruijns Assurantien 13 juni 2018

Hier ook al ruim 34 jaar werkervaring vroeg begonnen (17) en wat mij betreft mag de vrijstelling in dit geval vanaf 50+

B. C. Collens - Collens Assurantie Advies BV 13 juni 2018

Ik ben het hier helemaal mee eens. Ambtenarij ten top nu

Dennis Oudkerk Pool - HP Verzekeringen 13 juni 2018

Zorg dat er een korte toets via een inlog module kan worden ingevuld , dan heb je meteen een uitslag en het doel bereikt

Paul Tameling - Tameling Hypotheken en Assurantiën 13 juni 2018

Inderdaad zoals Stijn al aangeeft. Ook hier al 38 jaar ervaring en op deze leeftijd wordt studeren moeilijker en kost het meer tijd die je hard nodig hebt met adviseren dus als het tegenzit kost het omzet plus het risico op het niet slagen voor het examen en vervolgens geen werk meer hebben. Vrijstelling voor 55 of 60 +.

Stijn Brouwers - Brouwers Assurantien 12 juni 2018

Schreeuw al jaren om vrijstellingen. Maar ja 39 jaar ervaring telt tot dusver niet mee maar wel 1 HERHAAL diplomaatje. Persoonlijk rij ik liever mee met een persoon die 30 jaar rijervaring heeft, dan met een persoon die net zijn diploma behaald heeft, toch? Hup nu snel invoeren want de EU regels overtreden wij op dit moment in NL.

Lees meer over