Minister wil werelddekking zorg schrappen

Edith Schippers

Minister Schippers van Volksgezondheid zal volgende maand voorstellen doen om de werelddekking uit het basispakket te halen, zo meldt de NOS.

Dit betekent dat vakantiegangers die buiten Europa reizen een aparte ziektekostenverzekering zullen moeten gaan afsluiten. Volgens de NOS wil de minister op deze manier jaarlijkst 60 miljoen euro bezuiniggen op de zorgkosten in het buitenland. Het wetsvoorstel zal in september naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

Reactie toevoegen

 

Reacties

Nico van Koesveld - 4 augustus 2013

Eigenlijk is er niet zoveel verschil met de dictaturen in de Islamitische landen waar de opstanden al geweest zijn. Zelfingenomen politici die nergens naar luisteren en het land naar de bliksem helpen ondanks de waarschuwingen van economen. Dus volksopstand?;) PVDA EN VVD in gevangenis, geen herkansing meer:) Oh ja, per vier jaar kregen we een nieuwe kans, maar dan wel weer met dezelfde ambtenaren op de achtergrond die niet open staan voor vernieuwing. Tja blijft lastig. Misschien moeten we weer eens wat meer gaan frauderen met overheidsbelangen ofwel opkomen voor je eigen belangen? T'is maar een idee, ook uit de zuidelijke landen.

Jeffrey Leichel - 4 augustus 2013

@ Nico Deze plannen zijn het directe gevolg van een uitsluitende focus van dit kabinet om overal op kosten te besparen (zonder echt te willen ingrijpen in eigen organisatie). Het is korte termijn politiek en de markt lost het maar op. De eenzijdigheid van dit kabinet begint redelijk bizarre vormen aan te nemen. Wat moet je nu doen aan een kabinet dat doof en blind is voor het volk en ondernemers?

Nico van Koesveld - 3 augustus 2013

Wat een simpele en uiterst naïeve gedachte van deze onkundige minister uit het meest domme kabinet ooit van ons land. Zucht, dus eigenlijk moeten we binnen de Eurozone op vakantie gaan, lijkt het op. Wanneer komt het volk in opstand tegen zoveel zinloze maatregelen?

Ard Op 't Landt - 2 augustus 2013

Kun je je zorgverzekering (bij FBTO) dan ook "uit" zetten als je buiten Europa op vakantie gaat?

Lees meer over