Ondanks verlies noemt ing resultaat solide

Jan Hommen (zittend)

ING Groep zag in het eerste halfjaar van 2012 de nettowinst met 36,4 procent dalen naar 1,6 miljard euro.


"Het resultaat van het bankbedrijf werd beïnvloed door hogere voorzieningen voor dubieuze debiteuren en kosten in verband met risicovermindering als gevolg van de verslechterde economische omstandigheden. Het resultaat van het verzekeringsbedrijf is ten opzichte van het eerste kwartaal gestegen, ondanks de aanhoudende marktvolatiliteit. Vergeleken met het tweede kwartaal vorig jaar is het resultaat gedaald door grote eenmalige positieve posten in dat kwartaal", aldus ING. De verzekeringsactiviteiten van ING, waartoe onder meer Nationale-Nederlanden behoort, boekten in het tweede kwartaal van 2012 een operationele winst van 304 miljoen euro (vorig jaar was dat nog 565 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Jan Hommen noemt de resultaten van ING Bank 'solide', gelet op de verslechterende omstandigheden in het tweede kwartaal.

ING zal geen interim-dividend uitbetalen over het eerste half jaar omdat het concern voorrang geeft aan terugbetaling van de laatste overheidssteun van 3 miljard euro (4,5 miljard euro inclusief premie).
 

Reactie toevoegen