Onderbouwing advies vijf jaar bewaren

De vorige minister van Financiën De Jager had het al aangekondigd, zijn opvolger Dijsselbloem is nu bezig het in de wet te verwerken: financieel dienstverleners dienen de onderbouwing van hun adviezen voortaan vijf in plaats van een jaar te bewaren.

Dit is te vinden in dezelfde stukken als waarin de minister uitbreiding van het provisieverbod richting beleggingsadviseurs en vermogensbeheerders regelt. De tekst leest: "Artikel 32a Bgfo Wft betreft de vastlegging (en daarmee de reconstrueerbaarheid) van een verstrekt advies. Het artikel schrijft concreet voor hoe een financiële dienstverlener zijn bedrijfsvoering dient in te richten indien hij consumenten of, indien het een verzekering betreft, cliënten adviseert over financiële producten. In het artikel was een bewaartermijn opgenomen voor financiële dienstverleners van één jaar. Met de onderhavige wijziging is de bewaartermijn verlengd naar vijf jaar."

Reactie toevoegen

 

Reacties

Frans Lampe - 9 april 2013

Vreemd. Zolang een lening/hypotheek/verzekering loopt, hebben wij een dossier. Nabeëindiging, overvoer of wat dan ook bewaren we die nog 8 jaar. Zo heb ik dat geleerd. Idd wij hebben een redelijk archief.

Dennis Jellema - 9 april 2013

Maar helaas hebben ze niet dezelfde wachtgeldregeling, als die nu ook ter compensatie aangeboden gaat worden, kan mijn dag niet meer stuk..

Albert van der Poll - 8 april 2013

Onze adviezen hebben een langere houdbaarheid dan de gemiddelde minister...

Lees meer over