Online bank bunq fors in het rood

Bunq

Ali Niknam, oprichter van online bank Bunq, heeft 9,2 miljoen euro bijgestort om de tekorten van de bank aan te zuiveren.

Bunq boekte in 2016 een verlies van 5,3 miljoen euro, blijkt uit de donderdag gepubliceerde jaarrekening. De bank draait volledig op eigen vermogen van Niknam. "Met DNB hebben we afgesproken dat we maximale veiligheid garanderen. Omdat we geen historie hebben financieren we de verliezen vooraf", zegt de oprichter in het FD.

 

Bunq profileert zich als een fintechbedrijf dat zich volledig toelegt op het betalingsverkeer. De bank biedt geen spaar- of kredietproducten aan. Bunq is de eerste bank in Nederland die zijn computersysteem openstelde voor nieuwe toetreders. Bedrijven en organisaties kunnen eigen applicaties op de technologie van de betaalinstelling bouwen. Partijen als Exact, Pathé bioscopen en Reaal maken daar al gebruik van.

 

Lees meer over
Breken met banken

Breken met banken

Bunq heeft een nieuwe tool gelanceerd. Het alternatief voor de bank kondigt een nieuwe tool voor de klant op deze manier aan: “Hi bunqers, Today we have a...

Bunq zet it-systeem open voor andere bedrijven

Bunq zet it-systeem open voor andere bedrijven

Bunq is de eerste bank in Nederland die zijn technologieplatform openzet voor andere ontwikkelaars. Aanbieders van boekhoudprogramma's als Exact, Moneybird en Informer...