Online Geldplan voor rotterdammers

Hand met euro's

Als eerste gemeente in Nederland biedt Rotterdam zijn inwoners een online Geldplan aan, onderdeel van Startpunt Geldzaken.

In het Startpunt Geldzaken, bundelen het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL) hun kennis.

Wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid & Economie) van de gemeente Rotterdam: "'Het Geldplan is een laagdrempelig middel, handig te gebruiken voor alle Rotterdammers om goed inzicht te krijgen in hun huishoudboekje."

Het Geldplan is volgens eigen zeggen anoniem en in tegenstelling tot veel andere vergelijkingssites onafhankelijk. Met het geldplan kunnen Rotterdammers bespaartips ontvangen over huis, tuin of hobby's maar ook op het gebied van huishoudelijke uitgaven, kleding en vervoer. Ook worden er testen en vergelijkingen aangeboden: zo kunnen energieaanbieders en (zorg)verzekeraars met elkaar worden vergeleken.
In principe kunnen alle Rotterdammers het geldplan gebruiken: mensen met een laag, modaal of bovenmodaal inkomen. Voor risicogroepen, zoals jongeren en lage inkomens heeft de gemeente Rotterdam al allerlei instrumenten ontwikkeld waarmee schulden aangepakt en voorkomen kunnen worden (geldlessen op scholen, serious game, laagdrempelige cursussen in de wijk). Voor Rotterdammers met een modaal inkomen waren die er nog niet. Wethouder Struijvenberg: 'We zetten deze collegeperiode extra in op preventie, om schuldenproblematiek bij Rotterdammers te voorkomen. Dit onafhankelijk instrument draagt daaraan bij."

 

 

Reactie toevoegen

 
Lees meer over
Startpunt Geldzaken ontwikkelt tweede Geldplan

Startpunt Geldzaken ontwikkelt tweede Geldplan

Startpunt Geldzaken heeft een stappenplan gemaakt om consumenten te helpen bij het maken van de keuze: sparen, beleggen of aflossen van schulden of de hypotheek....