Pensioenfondsen funden MUNT Hypotheken

Munt Hypotheken

De nieuwe aanbieder MUNT Hypotheken heeft de ambitie om binnen enkele jaren meer dan 3 miljard euro aan hypotheken te verstrekken. Bij de ‘first closing’ is al 2 miljard euro opgehaald bij drie Nederlandse pensioenfondsen die direct gaan investeren in woninghypotheken: Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT), Pensioenfonds Hoogovens (SPH) en Pensioenfonds PGB.
 

MUNT Hypotheken biedt hypotheken aan via onafhankelijke hypotheekadviseurs. Er wordt via landelijke hypotheekketens gedistribueerd zoals De Hypotheker, Van Bruggen Adviesgroep en HypotheekCompany, maar ook via zelfstandige hypotheekprofessionals en web-based advieskanalen zoals de hypotheekservice van Vereniging Eigen Huis. “We kennen deze partijen goed dankzij onze jarenlange ervaring in de hypotheekbranche", zegt directeur Jeroen Looman van MUNT Hypotheken. In eerste instantie krijgen circa 150 kantoren de beschikking over het nieuwe hypotheekarrangement. "Bij verdere groei kunnen we het netwerk van intermediairs verder uitbreiden.”

MUNT Hypotheken kenmerkt zich naar eigen zeggen door een transparant productaanbod en snelle duidelijkheid over toekenning van de lening. De verwerking van alle hypotheekaanvragen verloopt exclusief via FirstBrick, de zusterorganisatie van FlexFront. Het introductietarief met variabele rente bedraagt 2,3 procent, 10 jaar vast NHG 3,0 procent en 20 jaar vast 3,7 procent. Op dit moment behoren deze tarieven tot de scherpste van de markt.

Ook de condities zijn eigentijds en klantgericht, zegt Looman. Zo wordt de rente bij aflossen automatisch aangepast en bestaat de mogelijkheid om uit eigen middelen boetevrij af te lossen. “De Nederlandse hypotheekmarkt is de afgelopen jaren onnodig complex gemaakt door de vele aanvullende financiële producten die werden aangeboden. Door terug te gaan naar de basis denken wij dat we een serieus alternatief bieden voor de Nederlandse consument”, aldus Looman.

 

Aantrekkelijk rendement

Vanwege het aantrekkelijke rendement en het beperkte risico zijn woninghypotheken een interessante beleggingsvorm voor institutionele beleggers. Pensioenfondsen worden al langer aangespoord om meer te investeren in de Nederlandse economie. “Wij zijn trots dat we tot de eerste fondsen behoren die daarin hun verantwoordelijkheid nemen”, zegt Inge van den Doel, directeur vermogensbeheer bij PMT. “Bovendien realiseren we ook een goed rendement voor onze deelnemers.” Naar verwachting zullen ook andere Nederlandse pensioenfondsen het voorbeeld volgen.

 

Meer informatie over MUNT Hypotheken op de website.

Reactie toevoegen

 

Reacties

Leon Brummelhuis - 22 september 2014

Mooi initiatief en sluit ook mooi aan bij denken vanuit betekenis: Wij zien dat (mensen in) organisaties, bij gebrek aan een beter alternatief genoegen nemen met bestaande structuren die meer en meer knellen en minder en minder werken. Hierbij geloven wij dat het denken vanuit betekenis de sleutel tot duurzaam rendabele organisaties is. Organisaties waarin mensen werken vanuit hun persoonlijke drijfveren, primair gericht op het belang van anderen. Organisaties waarvan de mensen zich realiseren dat het streven naar winst niet betekenisvol is maar het streven naar betekenis wel winstgevend. Het is onze passie om mensen in organisaties te helpen optimaal van betekenis te kunnen zijn zonder hierin belemmerd te worden door zichzelf en/of door anderen.