Praktijkcasus integraal advies echtscheiding

Praktijkcasus echtscheiding

Anno 2014 heeft de consument behoefte aan een breed integraal advies en een goed inzicht in zijn of haar financiën. In de huidige jaargang presenteert VVP een aantal praktijkcasussen op het gebied van integraal financieel advies. Deze keer een praktijkcasus over de fiscale en financiële gevolgen van echtscheiding.

Per 1 januari 2013 is de eigenwoningregeling flink gewijzigd. Om recht te hebben op renteaftrek geldt per die datum de verplichting om nieuwe schulden volledig af te lossen. Ook is er overgangsrecht van kracht voor leningen onder 'oud recht' en voor box 1-producten (KEW, SEW en BEW). Deze nieuwe wet- en regelgeving heeft nogal wat gevolgen voor de situatie bij echtscheiding. In de praktijkcasus wordt een impressie gegeven van de fiscale en financiële gevolgen bij echtscheiding met betrekking tot de verdeling van de woning, de eigenwoningschuld en een aantal hiermee samenhangende zaken. Tevens wordt uitleg gegeven over de wijze waarop de adviseur hierbij een integraal advies kan geven.

De praktijkcasus is geschreven door Rob Timmermans van de Kennisgroep NVHP en is verschenen in VVP 8/2014. De digitale versie van het artikel vindt u HIER. Reacties op het artikel en ideeën voor nieuwe praktijkcasussen zijn welkom op vvp@nijgh.nl.

Reactie toevoegen