Recordaantal leningaanvragen

Richard Jägers

In het derde kwartaal van 2017 werd een recordaantal aanvragen gedaan voor een lening. "Topdrukte in een periode die bekend staat als de rustigste tijd van het jaar", zegt Ambtenarenlening op basis van eigen cijfers.

Volgens Richard Jägers van Ambtenarenlening, een van de grootste kredietbemiddelaars van Nederland, was het derde kwartaal van 2017 uitzonderlijk druk voor verstrekkers en bemiddelaars van consumptief krediet. “Net als in veel andere sectoren, staat het derde kwartaal bekend als een relatief ‘slappe’ periode. Ik werk al meer dan 25 jaar in de kredietbemiddeling, maar de drukte van afgelopen zomer heb ik nog niet eerder meegemaakt. Het derde kwartaal was veruit de drukste periode ooit. In de maanden juli tot en met september kregen we maar liefst 40 procent meer aanvragen dan in dezelfde periode vorig jaar. Van 3.244 aanvragen in het derde kwartaal van 2016 naar 4.554 aanvragen in dezelfde periode dit jaar. Van de banken waar wij mee samenwerken horen we dezelfde signalen terug.”

De lichten staan volgen Jägers op groen omdat de economie groeit, de werkloosheid daalt, het consumentenvertrouwen toeneemt toe en de rente historisch laag staat. "Inmiddels klinken er geluiden dat de rente weer omhoog gaat. Veel mensen willen dit voor zijn en sluiten juist nu nog een lening af.”

 

Reactie toevoegen

 
Meer over
"Tijd van goedkoop geld lenen is voorbij"

"Tijd van goedkoop geld lenen is voorbij"

De tijd van goedkoop geld lenen is voorbij, aldus Ambtenarenlening. “De eerste grote kredietaanbieders van Nederland hebben de rentes inmiddels verhoogd.” Een...