Regeldenken moet uit onze branche

Frank Boute resized

We moeten weg van regeldenken, zo spoort Frank Boute -oprichter van Intergroep verzekeringen- in VVP4 zijn collega’s in de verzekeringswereld aan. Hij ziet het accent in de bedrijfstak steeds meer naar compliance verschuiven. Dat zou funest voor de creativiteit zijn.

Boute is zelf volop actief als adviseur en loopt naar eigen zeggen keer op keer tegen regeldenken aan. “Een verzekeraar wees structureel de posten boven het miljoen af die wij aanboden. Bleek dat de compliance officer dit soort posten niet zag zitten… Waar zijn we dan mee bezig? Ik vind dat de AFM fantastisch werk heeft verricht; de cowboys zijn uit de markt verdwenen. Daar hebben we allemaal profijt van. Maar ondertussen is er helaas ook een angstcultuur ontstaan. Ik denk dat de AFM meer moet communiceren wat je als adviseur moet doen om het goed te doen. Dat gebeurt nu te weinig.”

PE-examen vol boobytraps

Ook het PE-examen is een bron van irritatie. “Ik heb alle modules gedaan, dus ik weet waar ik over praat. Van de vragen die ik heb gehad, waren de meeste boobytraps. Ik erger me daar groen en geel aan. Mensen die goed bezig zijn, echt wel de kennis en ervaring hebben, sneuvelen op boobytraps!”

Gezondheidscentrum

Wat er allemaal mogelijk is als je buiten de lijntjes kleurt, toon Boute aan met zijn visie op dienstverlening. De voormalig topsporter put daarbij inspiratie uit het land waar hij zijn tafeltennistalent verder kon ontwikkelen: China. Naar Chinese opvattingen, wil Boute klanten op alle fronten bedienen. Zo wil hij de klant niet alleen de zekerheid geven van een goede ziektekostenverzekering, Boute wil zorg bieden, dus richt hij een voormalig solarium in als gezondheidscentrum. “Een zorgverzekering heb je natuurlijk nodig als je onverhoopt ziek wordt. Maar wat willen mensen werkelijk? Ze willen gezond zijn. Dus dan moet je ze daarbij helpen. Het traditionele aanbod van de financiële sector komt maar zeer beperkt tegemoet aan de werkelijke behoefte.”

Reactie toevoegen

 
Meer over
Wat verstaan we onder cyberdiefstal?

Wat verstaan we onder cyberdiefstal?

Computers, laptops, tablets en smartphones zijn niet meer weg te denken in onze samenleving. Met de opkomst van nieuwe technologieën zoals drones, 3D-printers...