"sparen voor kinderen afgestraft"

Wie sparende kinderen heeft of zelf een extraatje aanlegt voor de kinderen, wordt hiervoor hard afgestraft door de Belastingdienst. Dat constateert vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Tot voor kort mochten ouders bovenop hun heffingsvrije vermogen per kind onder de 18 jaar een bedrag van 2.779 euro (2011) tellen. Dit was met name bedoeld om het kleine beetje spaargeld dat werd opgebouwd door de kinderen, niet te belasten. Sinds 1 januari 2012 is deze toeslag voor kinderen echter afgeschaft.  “Je zou verwachten dat de overheid sparen voor kinderen juist wil stimuleren, maar met dit nieuwe beleid is dus het tegenovergestelde het geval”, concludeert Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.

 

Reactie toevoegen

 

Reacties

Luis in de pels - 18 januari 2012

Inderdaad weer een zeer KINDERachtige maatregel van de belastingdienst. Heb je net wat opzij kunnen zetten voor je kinderen, omdat de zogenaamde studieverzekeringen ook al geen drol opleveren, moet de fiscus hier ook weer zonodig wat van inpikken. Dan maar liever een hoger tarief voor de rijken van deze aarde die zwemmen in het geld.

Rob - 18 januari 2012

Luxe probleem: sparen met kinderen is bijna onmogelijk. -:)

Gerard - 12 januari 2012

Ongelooflijk dat de Belastingdienst niet van het beetje spaargeld van de kids kan afblijven. Het bedragje van oma op de verjaardag kan gelijk naar de Fiscus. Belasting betalen op deze manier is echt belachelijk

Lees meer over
"sparen bij Knab niet per se voordelig"

"sparen bij Knab niet per se voordelig"

"Sparen bij de nieuwe bank Knab is alleen rendabel voor wie jaarlijks meer dan 7.000 euro kan sparen", stelt Spaarrente.nl. Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl:...