"topadvies begint bij jezelf"

Dag van het topadvies 2015

“Topadvies begint bij jezelf.” Aldus topadviseur Maurice van den Hemel op de eerste VVP Dag van het Topadvies.

De Dag van het Topadvies voor topadviseurs werd dinsdag georganiseerd in Hart van Holland in Nijkerk door VVP in samenwerking met kennispartners Aegon, Avéro Achmea, Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden. Het programma, met als dagvoorzitter Jeroen Smit, bestond uit inleidingen door onder meer topondernemer Arko van Brakel, topadvocaat Wim Anker en topadviseur Maurice van den Hemel. Tussendoor konden de adviseurs op vier ‘kenniseilanden’ met de kennispartners in dialoog over relevante thema’s zoals risicomanagement.

Uit de inleidingen van Van Brakel, Anker en Van den Hemel werd heel duidelijk dat zij allemaal werken vanuit sterke innerlijke waarden. Zo is het advocatenkantoor van Anker en zijn broer bewust een kantoor met een sociaal gezicht. Van Brakel noemde het belangrijk een doel te hebben, en dan een doel in de zin van: welk verschil wil ik maken? Ook Van den Hemel wordt gedreven door het verlangen om verschil te maken in het leven van mensen. Hij lichtte de aanpak toe die hij hiervoor heeft ontwikkeld met zijn kantoor All-Insure. En het werkt, ook als bedrijfsmodel. Van den Hemel: “Topadvies begint bij jezelf. Op het moment dat je iets doet met passie, volgt het resultaat vanzelf. Heb het vertrouwen daarin.”

Saskia Frewer (benubi) en marketing- en managementconsultant Paul Turken gaven de adviseurs tips om hun kantoor en hun klantgerichte missie neer te zetten. Frewer noemde de drie uitdagingen: je moet bekend zijn, je moet een voorkeurspositie bij de klant creëren en je moet consequent zijn in alles wat je doet. Turken meende dat de verzekeringssector de consument te weinig het winnaarsgevoel heeft gegeven. Verpak de dienstverlening zó dat de consument er een positieve associatie bij krijgt. “En”, aldus Turken, “begin nou eens met de klant te vertrouwen. De klant wil graag een gesprekspartner hebben.”

Dagvoorzitter Jeroen Smit, onder andere bekend als auteur van ‘De Prooi’, meende ook dat de klant zeker behoefte heeft aan hulp en advies, eerlijk en onafhankelijk. Ook hij denkt dat als adviseurs mensen werkelijk helpen, dat dan vanzelf de beloning volgt. Die beloning is misschien niet meer zo hoog als eerst. Smit hield de adviseurs in de zaal voor dat er echter ook nog zo iets bestaat als ‘psychisch inkomen’. “U doet iets belangrijks. Dat geeft voldoening. En je verdient er ook nog een boterham aan.”

De eerste VVP Dag van het Topadvies was volgens de deelnemers geslaagd. De meeste inleidingen werden als inspirerend ervaren. Ook was er voldoende ruimte om te netwerken. Wel kan volgens een aantal deelnemers de interactiviteit groter. Verder werd de behoefte uitgesproken om nog meer van adviseur tot adviseur te kunnen praten over ondernemersvraagstukken, bijvoorbeeld ook in een workshop.

Hoofdredacteur Willem Vreeswijk van VVP meent dat de dag aan haar doelstelling heeft voldaan: “Met elkaar het vak op topniveau houden, daar gaat het om. En deze dag draagt daar zeker aan bij.”
 

Reactie toevoegen

 

Reacties

Peter Veldhuizen - 11 februari 2015

Verbeter de wereld, begin bij ze zelf. Die uitdrukking is al heel erg oud. Dames en Heren Verzekeraars (en vooral de staatsverzekeraars) Wees eerlijk, oprecht (belofte/eed) en wijs. Werk vanaf NU, keihard aan de oplossing van de woekerpolissen voor 1-1-2016, ook in uw eigen belang. Hoeveel adviseurs mogen straks geen ADVIES meer geven inzake levensverzekeringen?? Misschien kunnen de verzekeraars de minister om het algemene belang, ook van de consument (die staat centraal), minstens een jaar lang uitstel geven voor het PE-traject. Eerst het Woekerpolisprobleem oplossen en dan verder zien met PE. Dat zal TOP zijn!! Blij, dat ik een schadeadviseur ben.

Rien Evers - 11 februari 2015

Ik vond de Dag van het Topadvies zeer goed en m.n. inspirerende sprekers. Met positiviteit helpen we elkaar echt verder. En GROOT compliment voor organisatie. M. vr. gr. MHM (Rien) Evers Financieel Raadsman.

Lees meer over