Van velzen: "politiek heeft het helemaal gehad met massieve weerstand vanuit bedrijfstak"

"Als u de minister gaat vragen om de periodieke PE-examens af te schaffen, durf ik zijn reactie wel te voorspellen. Dat gaat niet gebeuren." Aldus Dik van Velzen, senior consultant bij Nibe-SVV in zijn blog.

Van Velzen: "Daarom is mijn voorstel: vraag aan de minister om de PE-examens op diplomaniveau af te nemen in plaats van moduleniveau. Dáár zal de minister geen bezwaar tegen hebben. De huidige PE-Plusexamens zijn tenslotte ook op diplomaniveau en daarover is de minister tevreden. Sterker: de minister kan het voorstel goed gebruiken om te laten zien dat hij wel degelijk gevoelig is voor goede argumenten uit de branche, zolang deze het door hem beoogde doel niet aantasten."

Volgens Van Velzen heeft "de politiek het helemaal gehad met de massieve weerstand vanuit de bedrijfstak tegen regelingen die de politiek als wenselijk beschouwt. Misschien dat dat over een aantal jaren anders is, maar nu niet"..

Van Velzen adviseerde vorige week al om de minister te vragen de voorgenomen periodieke PE-examens niet op moduleniveau te laten afnemen, maar op diplomaniveau. "Een flink aantal lezers stelde voor om meteen veel verder te gaan en de minister (nogmaals) om een geheel ander PE-stelsel te vragen. Dat snap ik wel, maar het lijkt mij niet verstandig. Want, zo ben ik bang, dan blijft u met lege handen zitten. Of liever gezegd: met PE-examens op moduulniveau."

Reactie toevoegen

 

Reacties

Alex van der Sluijs - 4 september 2015

Paul, Wil, Dick, allemaal zeer juist en analytisch. Vraag is of we enige kans hebben om het tij nog te doen keren, ik heb er een hard hoofd is. Als ik het uitgestreken gezicht van Jeroentje zie en de manier waarop hij praat, dan kan komt er bij mij altijd een gevoel van walging opzetten. Arrogante gladjakker is de enige passende benaming. Je kunt er vergif op innemen dat hij straks natuurlijk gewoon ergens de poet opstrijken, waarschijnlijk bij een partij die nu alle baat heeft bij het killen van adviseur-Nederland. Net zoals zijn voorganger die op de kinderen ging passen.

Ab Marsé - 19 mei 2015

reactie op Nijboer van de Pvda wat denkt deze kneus wel over ons als adviseurs die dagelijks klanten zo goed als mogelijk willen helpen met verzekerings problemen. Kosten omhoog Afm, hele dagen personeel kwijt , kosten examens Regels, dossier vorming , administratieve lasten , zorgplicht. Het zal tijd worden dat deze partij naar 0 zetels gaat beter voor ondernemend Nederland. De stelling moet zijn Nederland heeft te veel slappe slechte politieke kneuzen.

Wil Rotteveel - 12 mei 2015

Paul en Dick, heel helder. Dit geeft wederom aan dat de politiek, en de top ambtenaren op de diverse ministeries, totaal geen weet heeft wat er bij de bevolking leeft! Evenzo beseffen ze niet, dat de particuliere ondernemers en de beroepsbevolking het salaris van hen binnen brengt!

Peter Dirks - 12 mei 2015

@Dick Zeg je nu impliciet dat we als branche beter naar 8 of 9 examens moeten streven in plaats van 3 of 4 voor een allround financieel adviseur??

Dick Aardenburg - 12 mei 2015

Helaas heeft Wil helemaal gelijk. Nederland heeft de laatste jaren nooit zoveel slecht gemaakte nieuwe wetten en regels gezien. Regels bedacht achter een bureau, zonder kennis van, laat staan enig overleg met de werkvloer. Kijk naar de zorg verzekering, de thuiszorg, de zzp'ers, de belasting wetgeving, enz enz. Zoals van Velzen zegt.. over enkele jaren zal het anders zijn. Waarom? Omdat dan betreffende ambtenaren en bureaucraten weg zijn. Maar ondertussen lijdt de burger steeds meer. In en in triest alsook onnodig.

Paul Schoo - 12 mei 2015

Wij hebben het in het vak al jaren helemaal gehad met de politiek. Daar zal de politiek toch haar verantwoording voor moeten nemen. Zoals de politiek zich nu opstelt is kortzichtig alleen maar om haar gelijk te willen halen mbt de besluiten die een hele branche killen. Er zijn meer dan voldoende signalen dat het vastloopt. Straks geen adviseurs inkomen, pensioen, wat volgt? Levensverzekeraars die de handdoek in de ring gooien. De Goudse zet de toon. Uitvaartbranche op z'n gat. Allemaal voorzienbare zaken met een grote maatschappelijke invloed. Dus de politiek kan echt de boom in. Links om of rechts om de klant moet geholpen worden.

Lees meer over