"veel nederlanders onbekend met provisieverbod"

Eurobiljetten

Drie maanden na de invoering van het provisieverbod is 78 procent van Nederland nog niet bekend met dit provisieverbod, zo blijkt uit onderzoek van Verzekeringen.com onder 654 respondenten..

Volgens de Verzekeringen.com ziet de groep van 22 procent die al wel op de hoogte is van het provisieverbod, vaak het nut van een provisieverbod niet in. Ook blijkt dat Nederlanders provisie op schadeverzekeingen geen probleem vinden. Wel wenst bijna 90 prodent van alle ondervraagden dat provisies, in welke vorm dan ook, duidelijk worden gecommuniceerd.

Van alle ondervraagden heeft slechts een paar procent het provisieverbod in de praktijk ervaren, voornamelijk bij de afsluiting van een hypotheek en aankoop van pensioen en lijfrente. Een meerderheid geeft er de voorkeur aan om bijvoorbeeld hypotheekadvies niet separaat te betalen, maar middels een provisie bij afsluiten.

Reactie toevoegen

 

Reacties

Wil Rotteveel - 29 maart 2013

Zo blijkt ook weer eens dat het slimmere deel van de bevolking(??) weinig affiniteit met de markt, en zeker niet weet wat er bij de kiezers leeft. Daarmee wil ik niet zeggen dat de openheid die er nu is niet goed is. Doch we mogen ook niet doorslaan. Daarmee zou ik de AFM willen vragen beter naar de grote vervuilers te kijken, banken en verzekeraars, en beter te luisteren naar de kleine en middel grote advieskantoren. Dan komt er mogelijk een beter beeld bij de AFM mensen wat er werkelijk speelt op de werkvloer.

Lees meer over