Vereniging 'Geen pe\(plus\)-examens meer' verlengt inschrijfdatum tot 1 juli

Michiel Zoet

De Vereniging 'Geen (PE)plus-examens meer' heeft de uiterste datum waarop men lid kan worden verplaatst van 1 mei naar 1 juli. Voorzitter Michiel Zoet: "Daar het ministerie van Financiën de branche drie maanden uitstel heeft gegeven, hebben wij ook wat meer ruimte." Volgens Zoet hebben zich inmiddels al meer dan 600 leden aangemeld. "Het begint nu echt te leven."

Zoet: "Allereerst willen wij nogmaals duidelijk maken dat wij niet tegen Permanente Educatie zijn. Je vakbekwaamheid op peil houden is een goede zaak. Het gaat om de manier waarop dat op dit moment moet worden gedaan. Een behaald Assurantiediploma met daarbij de benodigde PE-certificaten kun je zo in de prullenbak gooien indien je niet de PE(plus) deelexamens weet te behalen. Of ineens worden delen van je bevoegdheid die je in het verleden wel had ingenomen. En wat gebeurt er dan met je klant indien je hem niet meer na 1 april 2016 mag adviseren over bijvoorbeeld een in het verleden afgesloten aov?.
"Hoe zouden de reacties zijn als er ineens bepaald werd dat je ooit behaalde MBO- of HBO-diploma’s niet meer geldig zijn indien je voor een bepaalde tijd geen PE(plus)-examen zou hebben behaald? En dat deze beroepsgroepen ook iedere drie jaar telkens weer opnieuw examens zouden moeten doen?
"Inmiddels zijn er nog maar weinig leerlingen/studenten die zich aanmelden voor de opleiding Bank- en Verzekeringswezen zowel op MBO- als HBO-niveau. Logisch als je van te voren weet dat je niet eens direct in de branche aan het werk kunt. En heb je dan een deeldiploma, dan weet je nu al dat je iedere drie jaar deze kwalificatie weer kunt kwijtraken.
"Op dit moment hebben meer dan 600 leden zich al aangemeld en bemerken wij dat het nu echt gaat leven in de branche. De aanmeldingen blijven binnen komen. Vooral de wat kleinere kantoren worden door dit nieuwe examenstelsel onnodig opgezadeld met een veel te groot aantal deelexamens. Maar ook personeel en medewerker realiseren zich nog niet dat zij door dit nieuwe stelsel vaak gedwongen worden om alleen een deel van hun beroepskwalificatie in de lucht te houden met alle gevolgen vandien.
"Overigens blijkt het ook nog helemaal niet bekend te zijn hoe het er na 1 april 2016 uit gaat zien met de dan geldende PE-exameneisen. Er gaan geluiden op dat je dan voor elke beroepskwalificatie moet opgaan. Dat zijn er nu maximaal negen. Anders zijn het er al snel zeven of acht. Het was verbazingwekkend om bij diverse bijeenkomsten te vernemen dat vele collega’s van ons dit nog niet eens weten.
"Daar het ministerie van Financiën de branche drie maanden uitstel heeft gegeven, hebben wij ook wat meer ruimte en zullen daarom de uiterste inschrijfdatum verplaatsen naar 1 juli 2015. Er zijn de komende maanden een aantal belangrijke zaken waar wij nog niet op vooruit willen en kunnen lopen maar belangrijk genoeg kunnen zijn om de collega’s die zich nog niet hebben opgegeven dan toch te mobiliseren.
"Tenslotte raden wij een ieder aan om de benodigde PE(plus)-examens voorlopig wel te gaan behalen en niet het (proef)proces af te wachten. Al blijven wij erin geloven dat het met terugwerkende kracht nietig verklaren van je ooit behaalde assurantiediploma’s binnen de EU geen stand kan houden. In het bijzonder omdat het om één bepaalde beroepsgroep gaat."

Lid worden kan op www.geenpeexamens.nl.

Reactie toevoegen

 

Reacties

Willem van Spronsen - 29 april 2015

@ collega Kreeft, Helemaal juist benaderd en omschreven, die tot nu toe 600 man (of vrouw) durven zich te verenigen en te ageren tegen een overheid die ze dwangmaatregelen oplegt en rechten ontneemt.

Kees Bergman - 28 april 2015

600 leden is een mooi resultaat. Ik hoop, dat deze leden ook al lid zijn van een CFD of Adfiz . Het wordt anders hoog tijd, dat zij dit alsnog gaan doen, zodat wij een stem hebben/krijgen. 600 is dan gezien het aantal werkende kantoren in de branche nog zeer weinig.

K.M. Kreeft - 28 april 2015

Ik spreek met enige regelmaat collega TP's en wat mij het meest verbaasd is de stelligheid waarmee de meesten NIET lid worden. Het helpt toch niet, het duurt veel te lang en dus moeten we toch die PE wel etc. Dat alleen al een deelname van 2.000 man een enorm signaal naar de politiek is en dat alleen al 100 waard is, ziet men niet. En duizenden uitgeven om de deelstukken te halen, maar 100 investeren in mogelijk alles, dat is teveel. Met als klap op de vuurpijl het idee dat bij winst men wel mee kan liften zonder kosten.....

'Geen PE(plus)-examens meer' nu op 500 leden

'Geen PE(plus)-examens meer' nu op 500 leden

Inmiddels zijn meer dan 500 mensen ui de financiële sector lid geworden van de Vereniging 'Geen PE(plus)-examens meer'. De Vereniging zet in op een proefproces...

Rechtsbijstandverzekeraars vergoeden inschrijfkosten voor 'Geen PE(Plus)-examens meer'

Rechtsbijstandverzekeraars vergoeden inschrijfkosten voor 'Geen PE(Plus)-examens meer'

De rechtsbijstandsverzekeraars, Arag, DAS en SRK hebben aangekondigd dat zij de kosten voor het persoonlijk lidmaatschap van de Vereniging 'Geen PE(Plus)-examens...

"word massaal lid van geen pe\(plus\) examens meer"

"word massaal lid van geen pe\(plus\) examens meer"

Verreweg de meeste mensen hebben inmiddels gehoord van het proefproces tegen het PE(plus)-examen waar financieel adviseur Michiel Zoet op inzet. Maar meer mensen...

Ook personeel opgeroepen lid te worden van Vereniging 'Geen PE(plus)-examens meer

Ook personeel opgeroepen lid te worden van Vereniging 'Geen PE(plus)-examens meer

Terwijl steeds meer kantooreigenaren zich aanmelden bij de Vereniging 'Geen PE(plus)-examens meer' (dinsdagochtend stond de teller op ruim 220), blijft het aantal...