Vergelijkingssite standaard beleggingsoplossingen

Advies-check

Speciaal voor financieel adviseurs is de vergelijkingssite voor standaard beleggingsoplossingen Advies-Check gelanceerd.

Dirk de Vlaam, medeoprichter van Advies-Check: “Veel adviseurs wagen zich niet aan beleggingsadvisering. Niet uit gebrek aan kennis, maar uit gebrek aan tijd. Met Advies-Check krijgen financieel adviseurs een totaaloverzicht van beleggingsoplossingen die voor hun klanten geschikt kunnen zijn. Zo komen zij sneller tot een passende oplossing voor hun klanten. Aan de lancering van Advies-Check is een jaar van voorbereiding voorafgegaan. Het resultaat is een overzichtelijke website zodat een financieel adviseur snel tot een passend aanbod kan komen. Hij krijgt daarbij nog extra ondersteuning van Advies-Check in de vorm van handige rekentools en een tool om het risicoprofiel van een klant te bepalen. De vergelijkingstool is nu nog openbaar maar verdwijnt in de loop van april 2016 achter een inlogscherm. Dan is de website alleen voor adviseurs beschikbaar die hiervoor een abonnement hebben afgesloten."

Advies-Check is opgericht door Esther Waal en De Vlaam. Beiden hebben jarenlange ervaring in de beleggingswereld.

Advies-Check geeft op www.advies-check.nl een overzicht van meer dan 200 standaard beleggingsoplossingen. De Vlaam: "De beleggingsoplossingen verschillen in mate van risico, samenstelling, kosten, complexiteit en prestaties. Ook de vorm van dienstverlening kan variëren. Zo wordt het ene product aangeboden als vorm van vermogensbeheer en het andere als execution-only. Bij execution-only bepaalt de klant zélf of een beleggingsoplossing bij zijn risicoprofiel past. Een financieel adviseur kan hem daarbij helpen."

Reactie toevoegen

 
Lees meer over
Kennissessies advies-check over vermogensadvies

Kennissessies advies-check over vermogensadvies

Advies-Check, de vergelijkingssite voor standaard beleggingsoplossingen, organiseert vanaf 16 november een aantal kennisssessies over vermogensadvies. Tijdens de...

Consument wil waarborg dat vergelijkingssite onafhankelijk is

Consument wil waarborg dat vergelijkingssite onafhankelijk is

Zorgverzekeraars moeten de informatie die vergelijkingssites over hen en hun producten publiceren goed controleren. Aldus de Nederlandse Zorgautoriteit. De NZa in...