"Verhoging beloning top Van Lanschot opvallend en zeer fors"

Wopke Hoekstra 2 2017 foto Financiën

"De raad van commissarissen van Van Lanschot Kempen heeft een substantiële verhoging voorgesteld van de beloning van de bestuurders. Ik vind die verhoging opvallend en zeer fors." Dat schrijft minister Hoekstra in antwoord op Kamervragen. "Forse salarisverhogingen voor bestuursleden van financiële instellingen dragen niet bij aan het herstel van vertrouwen in de financiële sector", aldus Hoekstra.

De minister verder: "De raad van commissarissen van Van Lanschot Kempen heeft in haar persbericht aangegeven dat de beloning is vergeleken met die van andere vermogensbeheerders in West-Europa, andere banken in Nederland (ING, ABN AMRO, Rabobank en NIBC) en Nederlandse beursgenoteerde bedrijven buiten de bankensector (o.a. ASML, KPN en NN Group). Het is mijns inziens een terechte vraag of het gepast is om een relatief kleine Nederlandse bank te vergelijken met grote multinationals die aan de AEX zijn genoteerd. Ik zal dan ook, mede ter uitvoering van de motie Ronnes, in gesprek gaan met de sector om tot een aanscherping te komen van de definitie van het maatschappelijk draagvlak en de maatschappelijke context voor het beloningsbeleid in de Code banken (en de Code Verzekeraars)."

 

Reactie toevoegen

 
Lees meer over
"Vivat en haar verzekeringsdochters zijn gezonde Nederlandse bedrijven"

"Vivat en haar verzekeringsdochters zijn gezonde Nederlandse bedrijven"

"Ik heb geen signalen ontvangen over eventuele plannen van Anbang ten aanzien van het aandeelhouderschap van Vivat." Dat antwoordt minister Hoekstra op Kamervragen....