Vernieuwd uniform uitvraagformulier WGA ERD goedgekeurd

Adfiz

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft goedkeuring gegeven aan het vernieuwde uniforme uitvraagformulier WGA ERD ontwikkeld door Adfiz.

In 2016 heeft de commissie Zorg & Inkomen van Adfiz het uniforme uitvraagvraagformulier WGA ERD ontwikkeld. De afgelopen maanden is er gewerkt aan een nieuwe versie van het formulier, zodat de adviseur dit kan gebruiken voor de aanvraag van offertes voor het eigenrisicodragerschap per 1 januari 2018 (beslismoment: 1 oktober 2017). Daarnaast is het formulier flink vereenvoudigd, waardoor de adviseur minder gegevens hoeft op te vragen bij de werkgever.
De advisering en aanvraag van de WGA ERD-verzekering betreft een privacygevoelig traject. Daarom vond Adfiz het van belang de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) te betrekken bij het uniforme uitvraagformulier. "Recentelijk ontvingen wij bericht dat de AP ons formulier officieel heeft goedgekeurd. Naast gemak biedt het uniforme uitvraagformulier dus ook zekerheid."
Het Verbond van Verzekeraars heeft aangegeven dat het formulier werkbaar is voor de aangesloten verzekeraars. 
Het uniforme uitvraagformulier WGA ERD is ontwikkeld, zodat adviseurs efficiënt bij meerdere aanbieders tegelijk een offerte kunnen opvragen. Zo wordt het voor de adviseurs eenvoudiger en minder tijdrovend om met hun klant de beste keuze voor een verzekeraar te kunnen maken. Sinds de introductie van het uniforme uitvraagformulier wordt het door alle grote inkomensverzekeraars geaccepteerd. Adfiz wil in 2017 meerdere uniforme formulieren ontwikkelen, zodat adviseurs eenvoudiger meerdere verzekeraars kunnen vergelijken.
Werkgevers kunnen via hun adviseur gebruikmaken van dit uniforme uitvraagformulier van Adfiz.

Reactie toevoegen

 
Lees meer over
Update uniform uitvraagformulier WGA-ERD

Update uniform uitvraagformulier WGA-ERD

Adfiz heeft een update van het uitvraagformulier WGA-ERD beschikbaar gesteld, geschikt voor het eigenrisicodragerschap per 1 juli 2017 (beslismoment: 1 april 2017).  ...