Volledig geautomatiseerd hypotheekadvies bij Fiew

Manon van der Poel

Fiew introduceert op 19 oktober 2017 naar eigen zeggen als eerste aanbieder in Nederland een volledig geautomatiseerd hypotheekadvies voor de starter die zonder partner een huis wil kopen."Ze vullen zelf hun gegevens in, de software komt met een betrouwbaar advies op maat", stelt Fiew.

Manon van der Poel, één van de oprichters: “Wij vinden het belangrijk om starters inzicht te geven in hun inkomsten én uitgaven. Alleen dan weet je hoeveel je aan je hypotheek kunt besteden. Onze adviesmodule is ingericht op de inkomsten en uitgaven die per starter kunnen verschillen. Zo krijgt elke starter echt een advies op maat.” Starters kunnen bij Fiew kiezen uit 3 pakketten. Bij 2 van de 3 pakketten is een check door een financieel adviseur inbegrepen.

Volgens Van der Poel gaat het hier niet om execution only. "Natuurlijk kan een starter kiezen om het advies wel of niet op te volgen. Maar als hij van het advies afwijkt, wordt wel aangegeven wat het gevolg is. In maandlast maar bijvoorbeeld ook in risico’s voor de toekomst. Net zoals een goede hypotheekadviseur doet.”

Fiew komt dit jaar ook met een adviesmodule voor starters die samen een huis willen kopen.Fiew heeft de ambitie om uit te breiden naar andere doelgroepen, zoals de doorstromers.

Reactie toevoegen

 
Meer over
Centraal Beheer werkt samen met Fiew voor robo-hypotheek advies

Centraal Beheer werkt samen met Fiew voor robo-hypotheek advies

De Thuis Hypotheek van Centraal Beheer is nu ook te sluiten met volledig geautomatiseerd advies. Hiervoor werkt Centraal Beheer samen met Fiew. Fiew heeft de afgelopen...